• Naslovna
  • Sport
  • Utrka sa svjetskim biciklističkim asovima prolazi 20. travnja kroz Knin; Prijenos na Eurosportu

Utrka sa svjetskim biciklističkim asovima prolazi 20. travnja kroz Knin; Prijenos na Eurosportu


Utrka “Tour of Croatia” na kojoj će nastupiti najviše rangirani svjetski timovi i biciklistički asovi, a koju će prenositi i Eurosport prolazi 20. travnja kroz Knin.

Biciklistička utrka „Tour of Croatia“ jedan je od najznačajnijih sportskih događaja ove godine u Hrvatskoj, koji će se održati od 19. do 24. travnja, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH i Vlade RH te uz potporu Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Parkova Hrvatske, Grada Zagreba te drugih gradova i županija na čijem se području natjecanje održava.

Na ovogodišnjem, drugom izdanju „Tour of Croatia“, nastupit će timovi iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI), kao i neke od trenutačno najvećih svjetskih biciklističkih zvijezda.Tijekom šest dana trajanja tog iznimnog sportskog događaja, najbolji svjetski biciklisti proći će šest etapa u 12 hrvatskih gradova i više od 100 različitih mjesta duž Jadranske obale, Istre i unutrašnjosti Hrvatske, na trasi dugačkoj više od 1150 kilometara, sve to uz više od 500 minuta televizijskog prijenosa uživo. Utrka ove godine počinje u Osijeku, izravno će je prenositi HRT i Eurosport, a TV prijenos će emitirati i brojne televizijske postaje s čak 6 kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji.

U svojoj drugoj etapi koja će se voziti u srijedu 20. 04., od NP Plitvička jezera do Splita, sudionici utrke proći će i kroz Knin. Natjecatelji će proći kroz Knin državnom cestm D1, od smjera Zagreb ulicom 7. Gardijske brigade, Trg Oluje i 4. Gardijske brigade put Splita. Očekuju se u vremenu od 12:00 do 13:00 sati.

Dođite i podržite natjecatelje ovog vrhunskog sportskog i medijskog događaja kojeg će svakodnevno prenositi HTV, ali i više stranih televizija, poput Eurosporta.

TZ grada Knina poziva sve građane da pozdrave sudionike “Tour of Croatia”.

Organizator utrke je agencija „Top Sport Events“, koju predstavljaju Vladimir Miholjević, sportski i tehnički direktor te Ivan Črnjarić, event i marketing direktor utrke. Biciklistički klub “Adrion Oros” Knin je pozvan od strane organizatora da podrži događaj.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik