U Kninu postavljeni spremnici za igračke


User comments

User comments

U okviru projekta „Eko knjižnica igračaka“ kojega vodi kninska Ekološka udruga Krka, a financiraju Fond za zaštitu okoliša i NP Krka u Kninu su postavljeni spremnici za odvajanje igračaka.

Spremnici su postavljeni na tri lokacije i to ispred Dječjeg vrtića Cvrčak, Osnovne škole Domovinske zahvalnost, te Poludnevnog boravka udruge Sveti Bartolomej.

Kninski ekolozi poručuju kako se postavljanjem spremnika doprinosi smanjenju otpada.

– Postavljanjem spremnika za odlaganje igračaka doprinosimo smanjenju količine otpada na odlagalištima, a ujedno obogaćujemo fond igračaka knjižnice. Osim što ćemo odvojene, odnosno donirane igračke dostavljati u knjižnicu, dio ćemo donirati i Caritasu, Crvenom križu, vrtićima i bolnicama. Želimo biti inovativni, educirati građane o odvajanju otpada, ali im i omogućiti odvajanje otpada. Stoga molimo građane Knina i okolice da odvajaju dječje igračke te ih odlažu u spremnike za igračke na navedenim lokacijama – poručili su iz Ekološke udruge Krka.

Cilj projekta je u konačnici buđenje ekološke svijesti kod djece, kažu u udruzi.

– Projektom „Eko knjižnica igračaka“ te aktivnostima koje ćemo provesti u sklopu projekta značajno doprinosimo buđenju svijesti i edukaciji djece i odraslih o važnosti zaštite okoliša, odgovornog gospodarenja otpadom i recikliranju. Također doprinosimo i uštedi roditelja u kupnji igračaka te stvaranju dodatnih sadržaja za djecu grada Knina – poručuju ekolozi iz Knina.

Eko knjižnica igračaka otvorena je u Kninu u veljači 2014. godine. Prva je takva knjižnica na području RH, a funkcionira na principu besplatnog članstva uz „uvjet“ da se pri upisu donese jedna stara igračka.

Iz ekološke udruge pozivaju roditelje i djecu da se učlane.

– Ovim putem pozivamo roditelje I djecu koji se nisu učlanili da nam se pridruže, jer imamo velik izbor igračaka – uputili su poziv iz udruge Krka.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik