• Naslovna
  • Društvo
  • Josipa Rimac: Tko će odgovarati za štetu koja mi je počinjena?

Josipa Rimac: Tko će odgovarati za štetu koja mi je počinjena?


x 001Nakon što je DORH obustavio istragu protiv Josipe Rimac, bivša kninska gradonačelnica izjavila je za Šibenik In kako očekuje da će nova vlast promijeniti pravosudni sustav i da će istražitelji imenom i prezimenom morati potpisati podizanje kaznenih prijava.

– Ako se pokaže da je kazneno djelo počinjeno, osobu koja ga je prijavila treba nagraditi. Ako se, kao u ovom slučaju, pokaže da je takva prijava nekome uništila život, onda autora prijave treba kazniti. Jer tko će danas odgovarati za štetu koja mi je počinjena? – upitala je Rimac i dodala kako su zbog svega najviše propatili njezini otac i kćer.

– Vjerujem da ćemo promijeniti stvari i da se ovako što više neće događati u Hrvatskoj. Prošla sam križni put u zadnje dvije godine. Pokušalo me se diskreditirati i prikazati osobom sumnjiva morala, kriminalkom. Zahvaljujem svom odvjetniku Željku Gulišiji i najbližim suradnicima koji su cijelo to vrijeme bili uz mene te bili potpora meni i obitelji. Ovu današnju pravosudnu pobjedu posvećujem svom ocu i kćeri, jer oni su najviše zbog ovoga propatili – kazala je Josipa Rimac za Šibenik In.

Sada, kaže, svima treba biti jasno da nije bilo mrlje u njenom vođenju Knina.

– Od ožujka 2014. godine, kada je sve ovo počelo, tvrdim da sam nevina i da nisam počinila nikakvo kazneno djelo. Mojih 10 godina vođenja grada Knina naveliko se istraživalo i ispitivalo, a kada mi ništa nisu mogli spakirati, pokušali su s istraživanjem imovine moga supruga. Danas, nakon ove objave državnog odvjetništva, svima mora biti jasno da u 10 godina mog vođenja Knina nije bilo niti jedne jedine mrlje – rekla je za Šibenik In bivša kninska gradonačelnica.

– O mom slučaju napisano je 600 tekstova u novinama i na portalima, ali nema veze, danas sam nevina i nadam se da ću imati barem 24 sata bez negativnih tekstova o sebi – izrazila je nadu saborska zastupnica iz Knina.

Izbornik