DORH obustavio istragu protiv Josipe Rimac


x 001Državno odvjetništvo Republike Hrvatske izvijestilo je danas na svojim službenim stranicama da je obustavilo istragu protiv bivše kninske gradonačelnice, a sadašnje saborske zastupnice  Josipe Rimac u predmetu neosnovanog stjecanja stambenog prostora.

Budući da tijekom istrage nije utvrđeno postojanje relevantnog stupnja sumnje da bi Josipa Rimac i njezin suprug počinili kaznena djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, u odnosu na iste donijeto je rješenje o obustavi istrage, izvijestio je DORH.

Zanimljivo je da je DORH svoju odluku obznanio netom nakon predstavljanja novoga sastava Vlade u kojoj se Josipa Rimac navodno nije našla samo zbog ove istrage.

Uskok je u istom slučaju podigao optužnicu protiv bivše ravnateljice Uprave za područja posebne državne skrbi Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Ane Marie Radić koju terete da je obitelji bivše kninske gradonačelnice, a na štetu državnog proračuna, pribavila nekretnine vrijedne više od 548 tisuća kuna.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik