• Naslovna
  • Društvo
  • Održana promocija 71 prvostupnika i specijalista kninskog veleučilišta

Održana promocija 71 prvostupnika i specijalista kninskog veleučilišta


Danas je u dvorani Doma HV u Kninu održana osma po redu promocija stručnih prvostupnika i prva promocija specijalista struke kninskog Veleučilišta Marka Marulića.

Na svečanosti je promovirano ukupno 25 stručnih specijalista ekonomije, 18 stručnih prvostupnika ekonomije, 18 stručnih prvostupnika prehrambene tehnologije, 9 stručnih prvostupnika poljoprivrede krše – biljne tehnologije te 1 stručni prvostupnik poljoprivrede krša – stočarstva krša.

S današnjim promoviranim prvostupnicima i specijalistima, broj studenata koji su uspješno završili obrazovanje na kninskom  veleučilištu popeo se na 373.

Novim akademskim građanima čestitala je vršiteljica dužnosti dekanice veleučilišta Lovorka Blažević uputivši im savjet da probleme doživljavaju kao izazove.

– Upravo ovakvi događaji predstavljaju smisao našeg zajedničkog rada. Za vas ova promocija predstavlja krunu vaših htijenja, napora i odricanja. Danas ćete prisegnuti da ćete promicati sve vrijednosti koje ste stekli tijekom obrazovanja. Neka to ne bude samo formalna prisega. Ne bojte se problema pred vama, to su izazovi na koje ćete tražiti odgovore – poručila je studentima dekanica Blažević.

Prvostupnicima i specijalistima čestitao je i kninski gradonačelnik Nikola Blažević naglasivši kako im u novim izazovima moraju pomoći društvo i država.

– Nakon stjecanja akademskih titula, pred vama će se postaviti novi izazovi koje ćete morati savladati. U tome vam moraju pomoći i društvo i država. Mora vam pomoći državna vlast koja će donositi kvalitetne zakone i programe te poticati one koji ulažu, a sve s ciljem da vi na kraju budete prepoznati na tržištu rada. Danas se nazire i svjetlo u tunelu postizbornog ciklusa i vjerujem da ćemo dobiti vlast koja će prepoznati vaše potrebe – kazao je gradonačelnik Blažević.

Slavljenicima se obratio i dožupan Tomislav Vrdoljak koji je izrazio uvjerenje da će novopečeni prvostupnici i specijalisti doprinijeti gospodarskom razvoju lokalne i šire zajednice.

– Iza vas su godine truda, a ispred vas su nove šanse. Vi ste sada visokoobrazovani ljudi koji će svojim znanjem, uvjeren sam, doprinijeti razvoju gospodarstva, kako u lokalnoj zajednici, tako i u čitavoj Hrvatskoj – naglasio je dožupan Vrdoljak.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik