Foto galerija: Božićni prijam u gradskoj upravi


U kninskoj Gradskoj vijećnici danas je održan tradicionalni prijam koji su u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana upriličili predsjednik Gradskog vijeća Marinko Tokmakčija i gradonačelnik Nikola Blažević.

Na prijamu i saborski zastupnici Josipa Rimac i Mirko Rašković

Prijamu su se odazvali saborski zastupnici Josipa Rimac i Mirko Rašković, članovi kninskog Gradskog vijeća i ravnatelji gradskih ustanova i poduzeća, predstavnici udruga i tvrtki, vojske i policije, katoličke i pravoslavne crkve, predstavnici braniteljskih udruga te predstavnici Šibensko-kninske županije.

Tokmakčija: Čuvajmo međusobno poštovanje

Predsjednik Gradskog vijeća Marinko Tokmakčija kao izuzetnu vrijednost u Kninu naveo je međusobno poštovanje kojega, kako je rekao, moramo sačuvati. Uputio je i poziv prisutnim katoličkim i pravoslavnim svećenicima da svakodnevno mole protiv krađe.

– Ne kradu nam više dolare i eure. Kradu nam nešto puno vrjednije, kradu nam dušu. Kradu je u starom i mladom, u muškarcu i ženi, u sinu i kćeri. A to novo zlo može zaustaviti samo dragi Bog – bio je nadahnut predsjednik Gradskog vijeća.

Blažević: Josipa Rimac napravila puno za Knin

Gradonačelnik Nikola Blažević pozdravio je svoju prethodnicu Josipu Rimac koja je u svom desetogodišnjem mandatu, kako je rekao, napravila puno za ovaj grad.

– Sve ono što je napravila pamtit će se dugo i ostat će generacijama koje dolaze – rekao je Blažević i osvrnuo se na učinjeno u godini na izmaku posebno spomenuvši uspješnu organizaciju 20. obljetnice Oluje, ali i pobrojavši nekoliko projekata koji su promijenili izgled grada.

– Sve ono što smo moja prethodnica i ja napravili u godini na izmaku, ali i sve učinjeno u zadnjih deset godina sažeto je u monografiji koju smo prezentirali u rujnu. Ipak, nekoliko projekata ću istaknuti jer su promijenili urbanu fizionomiju grada. To su, prije svih, spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i Muzej Oluja 95 na tvrđavi te, nama možda najvažniji projekt, Crkva GVHKZ. Ove godine napravili smo i Požareve stube koje vode iz grada prema tvrđavi, obnovili smo i crkvu sv. Barbare na tvrđavi, a uredili smo i Cesarićevu obalu i izletište Marunuša na Krki te smo kupili i splav kao dodatni prilog turističkoj valorizaciji naše rijeke. Ovih dana dovršavamo Tomislavovu ulicu koja je puštena u promet, a u godini na izmaku obnovili smo i Branimirovu i Jeleninu ulicu – pobrojao je gradonačelnik ovogodišnje dovršene projekte te najavio nove.

Blažević: Imamo niz zacrtanih planova i projekata

– Moja prethodnica, Josipa Rimac i ja zacrtali smo niz planova i projekata. Sve zacrtane planove će kninska gradska uprava u suradnji sa saborskom zastupnicom Rimac i realizirati, a sve u cilju da bi život naših građana bio ugodniji i ljepši – najavio je Blažević.

Prisutne je pozdravio i dožupan Tomislav Vrdoljak, a blagoslov je udijelio gvardijan samostana sv. Ante fra Marko Duran.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik