• Naslovna
  • Društvo
  • U ponedjeljak na Veleučilištu radionica o zdravstvenom turizmu

U ponedjeljak na Veleučilištu radionica o zdravstvenom turizmu


x 012Ministarstvo zdravlja i Veleučilište Marka Marulića iz Knina organiziraju u ponedjeljak, 18. svibnja s početkom u 10.30 sati u prostorijama Veleučilišta jednodnevnu stručnu radionicu pod nazivom „Zdravstveni turizam kao pokretač gospodarskog razvoja dalmatinskog zaleđa- sinergija resursa“

– Cilj radionice je upoznati zainteresirane s potrebom organiziranog razvoja zdravstvenog turizma te učincima koje takav razvoj ima na ukupan gospodarski razvoj ruralnih prostora. Tijekom stručne radionice poseban naglasak će biti na potrebi stvaranja sinergije između zdravstvenog sektora kao infrastrukturnog uvjeta za cjelogodišnji turizam u najširem smislu, s prirodnim činiteljima, uključujući i ekološki proizvedenu hranu – kažu organizatori.

„Kroz organizirani razvoj i sinergiju raspoloživih resursa, zdravstveni turizam može biti pokretač gospodarskog razvoja i zapošljavanja u dalmatinskom zaleđu, ali i šire. Jedan od ciljeva stručne radionice je dati pregled postojećeg stanja u poljoprivrednim resursima krša, raspoloživim stručnim kadrovima i potrebama za novim profilima kadrova, migracijskim trendovima te zdravstvenoj infrastrukturi. I u sadašnjim uvjetima uspješno poslovanje u ruralnim područjima je moguće, što će pokazati primjeri dobre prakse u završnom djelu stručne radionice“, stoji u najavi radionice.

Raspored programa radionice te popis svih predavanja i predavača možete preuzeti OVDJE

Autorska prava su vlasništvo udruge HUK

Izbornik