Grad uspješno završio projekt “Razvoj infrastrukture Poduzetničkog centra”


S krajem 2022. godine Grad Knin je uspješno završio projekt K.08.2.1.09.0008 Razvoj infrastrukture Poduzetničkog centra kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Kroz projekt ukupne vrijednosti 33.340.012,29 kn kupljen je napušteni i devastirani objekt bivše tvornice Kninjanka te je potpuno rekonstruiran i prenamijenjen u poduzetnički centar površine preko 5.500 m2.

Novi poduzetnički centar ima 19 poslovnih prostora i proizvodnih hala za najam te 18 ureda i konferencijsku dvoranu. Uredski prostori i konferencijska dvorana su opremljeni uredskim namještajem.

Po provedenom nagradnom natječaju novi poduzetnički centar dobio je naziv „KninUp“, a autori najboljih prijedloga nagrađeni su simboličnim nagradama. Prvi javni poziv za zakup poslovnih prostora u poduzetničkom centru objavljen je u studenom 2021. godine te su potpisani ugovori o zakupu 4 proizvodne hale kao jedne poslovne cjeline za proizvodnju
jumbo vreća za rasuti teret te još dvije proizvodne hale kao jedne poslovne cjeline za pržionicu kave i servisiranje aparata.

Novi javni poziv za zakup preostalih poslovnih prostora i ureda u poduzetničkom centru bit će objavljen početkom 2023. godine. Kroz projekt je provedena i edukacija za razvoj poduzetničkih znanja i vještina te su djelatnici Javne ustanove Lokalne razvojne agencije Matica i Grada Knina sudjelovali u studijskom posjetu primjerima dobre prakse u Hrvatskoj – ZICER-u u Zagrebu i Poslovno tehnološkom inkubatoru Krapinsko-zagorske
županije.

Provedbom projekta ostvaren je zadani cilj razvoja poslovne infrastrukture te ostvarivanja preduvjeta za kontinuiranu podršku poduzetnicima za razvoj novih poduhvata i povećanje konkurentnosti na domaćem i stranom tržištu. Projekt je proveden u partnerstvu s Javnom ustanovom Lokalnom razvojnom agencijom Matica koja je registrirana kao poduzetnička potporna institucija te će kao takva biti smještena u poduzetničkom centru i pružati svakodnevnu podršku kroz savjetovanje i edukaciju.

Ovaj projekt proveden je u sklopu Intervencijskog plana Grada Knina, a trenutno je u provedbi još 8 projekata u vrijednosti od oko 87 milijuna kuna od čega je oko 72 milijuna kuna sufinanciranja osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Izbornik