Sortiraj po:
Pogledaj:
  • Naslovna
  • Arhiva za kategoriju "Rad gradske uprave"

Kategorija: Rad gradske uprave

Gradsko vijeće odbilo pripajanje kninskog Komunalnog poduzeća šibenskom Vodovodu i odvodnji


Gradsko vijeće odbilo je dati ovlaštenje gradonačelniku kao članu Skupštine Komunalnog poduzeća u Kninu da donese odluku o pripajanju šibenskom poduzeću Vodovod i odvodnja.

Gradsko vijeće je takvu odluku donijelo na sugestiju samog gradonačelnika koji je objasnio koliko bi pripajanje bilo štetno za Knin i kninski kraj i za samo poduzeće.

Ovo pripajanje nalaže Zakon o vodnim uslugama za koji je gradonačelnik Marijo Ćaćić ustvrdio da je protuustavan i da je pitanje vremena kada će prestati biti na snazi, a tada će biti kasno za saniranje štete ukoliko se Knin pripoji Šibeniku.

Vrijednost imovine kninskog Komunalnog poduzeća je oko 7 milijuna eura, a pripajanjem Šibeniku ona bi se, zbog odredbe zakona, cijenila na manje od pola milijuna, upozorio je gradonačelnik.

O tome da u šibenskom komunalcu ne poznaju ni teren ni potrebe Knina i okolice – ne treba ni govoriti, kazao je.

Gradsko vijeće usvojilo je danas i prvi ovogodišnji rebalans kojega je predstavila Romana Stanić, viša savjetnica za financije i proračun.

Prvim rebalansom prihodi su uvećani za 858 tisuća eura s kojima će se izgraditi, odnosno urediti novi vrtić u objektu bivšeg kluba Next.

Dio tog novca odnosi se na pomoć iz državnog proračuna za uređenje vrtića, a dio na povećanje sredstava iz fiskalnog izravnanja koje je Grad odlučio uložiti u spomenuto uređenje vrtića u Ulici IV. Gardijske brigade.

U kontekstu ove teme gradonačelnik je izvijestio da je 2023. godine u kninskoj bolnici rođeno 17 posto više djece nego 2021.

Grad dobio nekretninu u Vrpolju za vrtić


Republika Hrvatska darovala je Gradu Kninu objekt stare osnovne škole u Vrpolju za potrebe gradnje vrtića te prateće stambene zgrade za potrebe stanovanja zaposlenika vrtića, a Gradsko vijeće danas je jednoglasno prihvatilo darovanje.

Grad je podnio Vladi RH zahtjev za darovanjem još prije dvije i pol godine, a odluka je pristigla prije nekoliko dana. Građevinska dozvola je već pribavljena i slijedi proces pribavljanja sredstava za adaptaciju objekata, izvijestio je gradonačelnik Marijo Ćaćić.

Bila je to jedina točka dnevnog reda današnjeg Gradskog vijeća, a u vijećničkim pitanjima dobili smo i informaciju da će Grad kupiti stari hotel Grand, odnosno Dinaru od privatnih vlasnika koji su se usuglasili o prodaji, ali samo ako je prestalo tonjenje objekta što će dogodine utvrditi stručnjaci.

Usvojen proračun za 2024. godinu


Gradsko vijeće usvojilo je danas proračun Grada Knina za 2024. godinu u iznosu od 16 milijuna eura.

Prihodi i primici planirani su su u iznosu od 14,5 milijuna eura, a rashodi u iznosu od 15,9 milijuna. Razlika prihoda i rashoda iznosi 1,4 milijuna eura koji će se podmiriti prenesenim viškom od financijske imovine.

Usvojen je danas i treći ovogodišnji rebalans. Trećim izmjenama i dopunama proračuna ukupni prihodi su smanjeni za 3,2 milijuna eura te iznose 17,9 milijuna. Iznos smanjenih prihoda se odnosi na prihode za financiranje EU projekata.

Gradsko vijeće: Umjesto južne u prostorni plan ide sjeverna obilaznica


Gradsko vijeće usvojilo je danas prijedlog odluke o izradi Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Knina.

Umjesto preskupe (40 milijuna eura) trase južne obilaznice grada koja bi ugrozila razvoj turizma planiran na prostoru vojarne Krka i zbog koje bi se rušio i krajolik, a i niz kuća uz Drnišku cestu, izmjenama Prostornog plana definirat će se trasa sjeverne obilaznice koja će biti pet puta jeftinija i radi koje će se rušiti samo jedan objekt.

Ovim izmjenama planira se ukinuti obveza izrade Urbanističkog plana uređenja zaštićene urbane cjeline grada Knina, a s ciljem buduće brže obnove stare gradske jezgre.

Gradsko vijeće raspisalo je danas i izbore za članove vijeća mjesnih odbora koji će se održati 10. prosinca.

Usvojen je i pravilnik o ocjenjivanju službenika i namještenika. Ocjenjivat će ih pročelnici, a pročelnike gradonačelnik.

Najbolje ocijenjeni dobit će stimulaciju u vidu dodatka na plaću.

Donesena je i odluka o osnivanju Savjeta mladih Grada Knina. Zadnji put se taj savjet probao oformiti 2019. godine no mladi su pokazali nezainteresiranost i nitko se nije prijavio. Nezainteresiranost mladih prisutna je u cijeloj županiji gdje se također nije uspjelo formirati ovo tijelo.

Novi gradski vijećnik od danas je Mirko Bajić. On je zamijenio stranačkog kolegu iz SDSS-a Dušana Milivojevića koji je zamrznuo svoj mandat iz osobnih razloga.

U vijećničkim pitanjima i odgovorima doznali smo da se radi prometni elaborat koji će biti upućen Hrvatskim cestama, a koji će predviđati zabranu skretanja iz Tomislavove u Ulicu IV. Gardijske brigade. Elaborat bi trebao biti gotov do kraja godine.

Doznali smo i da će se otvarati nove autobusne linije, na primjer prema Zadru. Natječaj je Županija već raspisala, a koncesionari će biti subvencionirani.

Saznali smo i da će svi projekti iz Intervencijskog plana biti gotovi do kraja ove godine.

Što se tiče restorana na Krčiću ići će se u izmjenu projekta kako bi se zadovoljili uvjeti za natječaj. Tako će se morati definirati izgradnja septičke jame jer na prostoru restorana ne postoji kanalizacijski sustav. S projektom će se aplicirati na jedan od programa odnosno EU natječaja za turističku infrastrukturu.

Potpisani ugovori s 24 mlade obitelji kojima će se sufinancirati adaptacija stanova


U Gradskoj vijećnici danas su svečano potpisani ugovori s 24 mlade obitelji iz Knina kojima će se sufinancirati adaptacija stanova. Za 21 obitelj sufinancirani iznos bit će oko 2.600 eura, a za tri obitelji upola manji.

U zadnje četiri godine Grad Knin je na ovaj način sufinancirao adaptaciju stanova za 91 mladu obitelji i to s ukupno 250 tisuća eura.

Gradonačelnik Marijo Ćaćić je kazao da se posebno veseli ovakvim trenucima jer to znači ostanak mladih ljudi u Kninu. Najavio je i dodatne pomoći mladim obiteljima kroz dodjelu besplatnih parcela koje će Grad prethodno otkupiti.

Gradsko vijeće usvojilo urbanistički plan uređenja bivše vojarne Krka


Gradsko vijeće usvojilo je danas urbanistički plan uređenja “Ex vojarne Krka”. Riječ je o bivšoj vojarni do koje se dolazi novim pješačkim mostom preko Krke na Sastavcima, a automobilom će se moći doći od Atlagića mosta lijevom obalom Krke.

Planom su razgraničene površine koje su javne i koje će RH darovati Gradu te komercijalne koje će Grad otkupiti od države.

U objektima s oznakom T1 moguće je ovim planom urediti hotel, hostel, restoran i bar. Oznakom T3 je obilježeno područje gdje će biti kampovi, pješačke staze i parkirališta. Oznakom R1 su označene građevine koje će se moći urediti u sportske dvorane s prostorijama pratećih poslovnih namjena poput trgovačke, servisne ili uslužne. Oznakom R2 obilježene su površine na kojima će biti sportska i rekreacijska igrališta, pješačke staze, zelenilo i parkirališta. Na površinama s oznakom D predviđena je upravna zgrada Nacionalnog parka Krka, društveno-edukativni centar, interpretacijski centar te parkovi sa zelenilom.

Gradsko vijeće usvojilo je izvještaj o izvršenju proračuna za prvu polovicu ove godine. Grad je to razdoblje završio s manjkom od 600 tisuća eura budući da predfinancira projekte iz Intervencijskog plana koji još uvijek nisu refundirani od strane EU, odnosno nadležnog Ministarstva.

Usvojen je i drugi ovogodišnji rebalans kao i polugodišnje izvješće o radu gradonačelnika.

Gradsko vijeće: Knin pristupa osnivanju županijske Zračne luke


Komunalno se bori s financijskim gubicima i s gubicima vode

Komunalno poduzeće Knin prošle godine je imalo 886 tisuća kuna gubitka, a razlog je, kako su naglasili iz Komunalca, povećanje cijene električne energije.

Komunalac ima problema i s gubicima vode. Od dva milijuna kubika zahvaćene vode prošle godine fakturirano je samo 600 tisuća kubika.

Stoga poduzeće kreće u projekt u kojem će se uspostaviti 20 zona s mjernom opremom koja će mjeriti protok i tlak, a koja će se nadzirati daljinski. Na taj način smanjit će se gubici, istaknuli su iz Komunalnog poduzeća čiji je izvještaj danas usvojilo Gradsko vijeće.

Odlagalište Mala Promina u funkciji do 2025. godine

Gradsko vijeće usvojilo je i izvještaj Čistoće i zelenila koje je prošle godine imalo dobit od 167 tisuća kuna.

Direktor Čistoće Ivan Mesić izvijestio je da je popunjeno pola kapaciteta odlagališta Mala Promina i da će se tamo otpad odlagati do 2025. godine nakon čega će se voziti na Bikarac što će utjecati na cijenu usluge.

Aerodrom u Šibensko-kninskoj županiji

Vijećnici su usvojii i odluku o pristupanju Grada Knina osnivanju trgovačkog društva Zračna luka Srce Dalmacije.

Grad Knin će u vlasničkoj strukturi ovog aerodroma koji će se nalaziti u Šibensko-kninskoj županiji imati udio od 4 posto (Država 55%, Županija 20%, Šibenik 8%, Vodice 6%, Drniš 5% i Skradin 2%).

Izmjene GUP-a

Gradsko vijeće usvojilo je i odluku o izradi izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Knina.

Razlog je veliki broj zahtjeva pravnih i fizičkih osoba koji za cilj imaju izgradnju stambenih objekata ili pokretanje gospodarskih aktivnosti na području Knina.

I. Š.

Gradsko vijeće usvojilo izvještaje ravnatelja ustanova; Jedan prijedlog za nagrade Grada odbijen, dva usvojena


Gradsko vijeće usvojilo je danas izvještaje o radu za prošlu godinu ravnatelja Dječjeg vrtića Cvrčak, Matice, Kninskog muzeja, Narodne knjižnice – Knin i Pučkog otvorenog učilišta Knin. Usvojeni su i izvještaji zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Knin, predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Knina te Turističke zajednice Grada Knina.

Gradski vijećnici nisu usvojili prijedlog da Bruno Rašić dobije Nagradu Grada Knina. No, usvojili su prijedlog da tu nagradu dobije pedijatrijska medicinska sestra Jelena Čolaković Barbarić. Usvojen je i prijedlog da Plaketu Grada dobije dobrovoljni darivatelj krvi Mirko Zebić.

Gradsko vijeće: Usvojen rebalans


Kninsko Gradsko vijeće usvojilo je danas prvi ovogodišnji rebalans. Prihodi su povećani za 4,2 milijuna eura i to uglavnom zbog refundacije potrošenog novca za realizaciju EU projekata te sad iznose 21,5 milijun.

Rashodi su uvećani za 258 tisuća eura i to se odnosi na rashode proračunskih korisnika.

Vijeće je usvojilo i izvršenje proračuna za prošlu godinu. Grad je završio godinu s manjkom od 11,8 milijuna kuna iz razloga što predfinancira rashode za provedbu Intervencijskog plana, a refundacija nije uplaćena do kraja godine.

Gradsko vijeće je usvojilo i izvještaj gradonačelnika za drugu polovicu prošle godine, a usvojeni su i programi potpora za gospodarstvo, turizam i poljoprivredu.

Gradonačelnik: Grad nije u financijskim dubiozama


Glavna tema koja se provlačila današnjom sjednicom Gradskog vijeća je financijska likvidnost Grada, a temu je pokrenuo vijećnik HDZ-a Mario Krišto.

-Zašto kasne plaće? Da ste dobro planirali i gospodarili imali bi sad novca – pitao je i konstatirao Krišto.

-Plaće se prvoga u mjesecu uplaćuju otkad smo mi 2017. godine preuzeli Grad. Do tada su se isplaćivale krajem mjeseca. Plaće će biti uplaćene u zakonskom roku, možda već ovih dana. Grad nije u financijskim dubiozama, radi se o problemima s financijskim tokom. Naime, imamo veliko potraživanje od Središnje agencije za financiranje i ugovaranje u visini od 22 milijuna kuna (3 milijuna eura) temeljem plaćenih računa izvođačima na provedbi EU projekata – izvijestio je gradonačelnik Marijo Ćaćić.

Privremena pročelnica za financije Romana Stanić je dodatno pojasnila da je prošle godine Grad utrošio 6,7 milijuna eura na financiranje EU projekata iz Intervencijskog plana, a do sada je Gradu od strane Središnje agencije za financiranje i ugovaranje isplaćeno samo 3,7 milijuna eura, tako da se refundacija preostala tri milijuna eura očekuje do kraja ove godine.

Svi EU projekti iz Intervencijskog plana, a trenutno je 13 gradilišta u gradu, bit će završeni do kraja ove godine, izvijestio je gradonačelnik Marijo Ćaćić.

Gradsko vijeće usvojilo je danas novi Pravilnik Kninskog muzeja po kojemu se koeficijent za radnike s visokom stručnom spremom smanjuje s 2,0 na 1,9 kako bi se uskladio s koeficijentom u ostalim gradskim ustanovama.

Usvojena je i odluka da Grad može ući u minus 1,3 milijuna eura, umjesto dosadašnjih milijun eura kako bi u slučaju potrebe imao mogućnost održavanja likvidnosti.

Nova gradska vijećnica je Vedrana Požar, izabrana s liste HDZ-a, a u Gradskom vijeću više nije Antonija Anić Matić.

Usvojen gradski proračun za 2023.; Ante Šimić izabran za ravnatelja Kninskog muzeja


Kninsko Gradsko vijeće usvojilo je danas proračun za 2023. godinu u iznosu od 19,9 milijuna eura.

Ukupni prihodi i primici za 2023. planirani su u iznosu od 17,6 milijuna eura, a rashodi i izdaci u iznosu od 19,9 milijuna.

Razlika od 2,3 milijuna podmirit će se prenesenim viškom od financijske imovine, odnosno od neutrošenih kredita ostvarenih u 2022. godini i to u iznosu od 1,85 milijuna te iznosom od 400 tisuća eura koji se odnosi na planirani višak poslovanja iz 2022. godine. Ostatak od 50 tisuća kuna namirit će se planiranim viškovima proračunskih korisnika, pojasnila je predstavljajući proračun privremena pročelnica za financije Romana Stanić.

Danas je usvojen i treći ovogodišnji rebalans. Prihodi su smanjeni za 33,7 milijuna kuna, a to se odnosi na prihode iz proračuna za financiranje EU projekata te prihode iz EU za iste projekte.

Amandmanom na rebalans preusmjereno je 1,6 milijuna kuna s pozicije interpretacijskog centra na tvrđavi na poziciju uređenja Poduzetničkog centra.

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća izabran je novi ravnatelj Kninskog muzeja. Tu dužnost će naredne četiri godine obavljati Ante Šimić koji je zadnje dvije godine bio v.d. ravnatelja.

Vijeće je usvojilo i izmjene i dopune Prostornog plana koje se tiču izmještanja pročišćivača kod Orašnice i uređenja ugostiteljskog objekta na Krčiću.

Na današnjoj sjednici smo doznali i zašto kasni gradnja mosta preko Butižnice u Raškovićima. Razlog su loše karakteristike tla zbog kojih je rađen dodatni elaborat te mijenjan projekt. Most će, rečeno je, biti gotov 2023. godine.

Tekst i foto: I. Š.

Gradsko vijeće: Usvojen drugi rebalans; Vlada odobrila Gradu dva kredita od po 10 milijuna kuna za sadašnje i buduće projekte


Vlada RH i Ministarstvo financija odobrili su Gradu Kninu dva kredita od po 10 milijuna kuna, izvijestio je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Marijo Ćaćić.

Prvi kredit bit će namijenjen realizaciji aktualnih EU projekata iz Intervencijskog plana, a drugi kredit će se iskoristiti kako bi se izradile projektne dokumentacije za buduće EU projekte.

Danas je usvojen i drugi rebalans ovogodišnjeg proračuna čije je obrazloženje predstavila privremena pročelnica za financije Romana Stanić.

Drugim rebalansom prihodi su povećani za milijun kuna i sada iznose 157,8 milijuna. Rashodi poslovanja su povećani 2,3 milijuna kuna, a rashodi za nabavu nefinancijske imovine smanjeni su za 1,3 milijuna kuna te ukupni rashodi sada iznose 177,5 milijuna kuna.

Iznos povećanih prihoda odnosi se na prihode od poreza na imovinu koji su već sada premašili plan, a povećanje rashoda poslovanja odnosi se na rashode za usluge.

U drugi rebalans uključen je i preneseni višak u 2021. godini u iznosu od 1,2 milijuna kuna čime je zatvorena razlika između ukupnih prihoda i rashoda..

Što se tiče konkretnih stavki povećani su rashodi za Božićne i novogodišnje blagdane s 200 na 320 tisuća kuna, rashodi za Dan grada sa 150 na 190 tisuća te obilježavanje Oluje s 350 na 567 tisuća kuna. Povećane su i stavke prijevoza predškolske djece i učenika za ukupno 75 tisuća kuna.

Po pitanju urbane revitalizacije stare gradske jezgre rashodi su povećani za 350 tisuća zbog nagodbe s izvođačem radova na obnovi tržnice s kojim je Grad, sukladno Zakonu o javnoj nabavi, bio prisiljen raskinuti ugovor jer je došlo do značajnih izmjena istoga.

Rashodi su za 600 tisuća kuna povećani za stavku “ostalih tekućih održavanja” u što između ostaloga spada i čišćenje te snimanje oborinskog kolektora u Cesarićevoj obali na koji će se spojiti oborinska odvodnja ulice te popravak sprava i ograde na Marunuši.

Zbog povećanja cijena građevinskih radova, a pogotovo cijena asfaltiranja koje su dvostruko više, odustalo se od asfaltiranja nekoliko cesta čime su rashodi smanjeni za milijun kuna.

Gradsko vijeće usvojilo je i Prijedlog Odluke o izradi Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Knina.

Prvi razlog je definiranje nove lokacije za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, odnosno njeno izmještanje na suprotnu stranu Orašnice.

Drugi razlog je prenamjena zone na Trgu Oluje gdje se nalazi Komunalno poduzeće kako bi se na tom prostoru mogao izgraditi trgovački centar.

Gotov projekt uređenja Marunuše; Pristigla jedna ponuda za ugostiteljski objekt


Grad Knin je uspješno završio projekt KK.08.2.1.09.0007 Uređenje sportsko-rekreacijske zone Marunuša i izgradnja javne rasvjete uz Krku kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, izvijestili su iz Grada priopćenjem kojega donosimo u cijelosti.

“Kroz projekt ukupne vrijednosti 6.675.053,82 kn uređena je sportsko-rekreacijska zona Marunuša na način da je izgrađen atraktivni ugostiteljski objekt na mjestu ruševne zgrade nekadašnje streljane, izgrađena je ljetna pozornica s gledalištem, uređene su pješačke staze, prošireno je vježbalište postavljenjem sprave za vježbanje prilagođene osobama s invaliditetom, postavljena je urbana oprema te je izgrađena javna rasvjeta duž pješačko-biciklističke staze uz Krku u dužini oko 900 metara.

Novoizgrađena infrastruktura je dobila uporabne dozvole, a projektni partner, Javna ustanova Lokalna razvojna agencija Matica, je provela Javni poziv za dodjelu koncesijskog odobrenja za obavljanje ugostiteljske djelatnosti na Marunuši. Na Javni poziv u propisanom roku pristigla je jedna ponuda. U tijeku je pregled i ocjena ponude te se uskoro očekuje donošenje odluke i potpisivanje ugovora s koncesionarom.

Kroz projekt je provedena i edukacija o razvoju selektivnih oblika turizma i održivog razvoja grada na kojoj je sudjelovalo 14 lokalnih dionika uključenih u kreiranje turističke ponude grada Knina. Novoizgrađeni atraktivni objekt na Marunuši neposredno ispod zidina kninske tvrđave, a uz samu rijeku Krku u značajnom krajobrazu „Krka krajolik – gornji tok“, znatno povećava atraktivnost grada za posjetitelje i stanovnike.

U koordinaciji s Gradom Kninom i Turističkom zajednicom ljetnu pozornicu s gledalištem na Marunuši moći će korisititi sve zainteresirane udruge i ustanove za organizaciju raznolikih sadržaja sportsko-rekreativnog, turističkog, kulturnog, zabavnog i edukativnog karaktera namijenjenog djeci, mladima i odraslima.

Provedbom projekta ostvaren je zadani cilj poboljšanja javnih usluga i sadržaja za bolju kvalitetu života građana i povećanu atraktivnost grada za posjetitelje i stanovnike.

Ovaj projekt proveden je u sklopu Intervencijskog plana Grada Knina, a trenutno je u provedbi još 9 projekata u vrijednosti od oko 120 milijuna kuna od čega je oko 100 milijuna kuna sufinanciranja osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.”, stoji u priopćenju.

Foto: I. Š.

Gradsko vijeće: U prvih pola godine manjak prihoda zbog EU projekata; Izlazak iz minusa do kraja godine


Grad Knin je prvo polugodište 2022. godine završio s manjkom prihoda od 7 milijuna kuna iz razloga što Grad predfinancira rashode za provedbu EU projekata iz Intervencijskog plana, a refundacija po istima nije uplaćena u prvoj polovici ove godine, izvijestila je privremena pročelnica za financije Romana Stanić predstavljajući polugodišnje izvješće o izvršenju proračuna koje je danas usvojeno na sjednici Gradskog vijeća.

Dodala je da Grad do kraja godine očekuje povrat novca po pitanju EU projekata u iznosu od 9,6 milijuna kuna što će značiti i izlazak iz minusa.

Vijeće je usvojilo i polugodišnje izvješće o radu gradonačelnika Marija Ćaćića koji je referirao o stanju provedbe EU projekata.

– Od 18 projekata do kraja izvještajnog razdoblja ugovoreno je 17, a naknadno je ugovoren i 18. projekt. Sedam projekata ukupne vrijednosti 12,2 milijuna kuna je provedeno, a deset projekata vrijednosti 137 milijuna kuna su u provedbi – izvijestio je Ćaćić.

U svom izvještaju istaknuo je kako je Grad u prvih pola godine podijelio 29 školskih, 25 studentskih i sedam sportskih stipendija.

Danas su usvojena i godišnja izvješća direktora Upravitelja i Čistoće i zelenila kao i direktorice Turističke zajednice grada Knina.

Godišnji izvještaj Komunalnog poduzeća u odsustvu direktora predstavila je djelatnica tog društva Ivana Zelić koja je istaknula da je u prošloj godini Komunalac završio u minusu od 900 tisuća kuna.

Spomenula je da su Komunalno poduzeće ove godine pogodili dodatni problemi budući da su godišnji troškovi električne energije porasli sa 750 tisuća na dva milijuna kuna.

– Radimo na rješavanju problema, a stanje nije kataklizmično. Cijena električne energije bit će odlukom Vlade za Komunalna poduzeća ista kao i za građane, što je bio i moj osobni prijedlog upućen Vladi, a to će pridonijeti rješavanju problema – kazao je gradonačelnik Marijo Ćaćić koji je i jedini član skupštine Komunalnog poduzeća.

Vijećnici oporbe imali su primjedbu da električna energija nije mogla biti razlog minusa u 2021. godini.

Gradsko vijeće usvojilo je danas i izmjene prostornog plana zbog definiranja nove lokacije pročišćivača i rekonstrukcije starog ugostiteljskog objekta na Krčiću.

Gradsko vijeće usvojilo programe potpore gospodarstvu, poljoprivredi i turizmu vrijedne 1,2 milijuna kuna; Usvojeni godišnji izvještaji ustanova; Goran Mrnjavac izišao iz Kluba vijećnika HDZ-a


Gradsko vijeće danas je usvojilo izvještaje o radu za 2021. godinu Dječjeg vrtića, JVP Knin, Matice, Kninskog muzeja, Narodne knjižnice, Pučkog otvorenog učilišta i Vijeća srpske nacionalne manjine. Izvještaje su prethodno prezentirali čelni ljudi tih ustanova i organizacija Mara Barić, Miran Marelja, Ivona Grcić, Ante Šimić, Ivica Šimić, Sandra Žulj Cigić i Gojko Rašković.

Gradsko vijeće je usvojilo i programe potpora gospodarstvu (pola milijuna kuna), poljoprivredi (pola milijuna kuna) i turizmu (200 tisuća kuna). Programe je predstavila privremena pročelnica za gospodarstvo Romana Stanić.

Usvojena je i odluka da se glazba na otvorenom u kninskim kafićima može puštati do ponoći.

Na samom početku sjednice doznali smo da je Goran Mrnjavac izišao iz Kluba vijećnika HDZ-a.

Izbornik