Sortiraj po:
Pogledaj:
  • Naslovna
  • Članci objavlji od strane admin

Autor: admin

Na mjestu ruševne zgrade ŠUP-a grade se tri objekta s 84 stana


Gradonačelnik Grada Knina, Marijo Ćaćić, održao je sastanak sa ovlaštenim arhitektom Robertom Grubišićem iz arhitektonskog ureda OMG Arhitektura d.o.o. iz Zagreba, na temu pripreme projektne dokumentacije za nove višestambene zgrade koje će biti izgrađene na lokaciji urušene zgrade nekadašnje Škole učenika u privredi, na križanju Ulice 4. gardijske brigade i Krambergerove ulice, izvijestili su na službenoj stranici Grada Knina knin.hr.

Temeljem Sporazuma potpisanog krajem srpnja prošle godine, između Grada Knina i Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, pokrenut je postupak pripreme projektne dokumentacije, te je u sklopu toga završena izrada Idejnog projekta budućih višestambenih zgrada. Na navedenoj lokaciji će se izgraditi ukupno 3 objekta sa 84 stambene jedinice, namijenjene za stambeno zbrinjavanje na području Grada koje se provodi temeljem Zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima. Rok za završetak izrade kompletne projektne dokumentacije je kraj lipnja tekuće godine, nakon čega će nadležnom uredu biti predan zahtjev za izdavanje Građevinske dozvole.

Potpisanim Sporazumom se Grad Knin obvezao osloboditi Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje obveze plaćanje komunalnog doprinosa za navedene građevine, te osigurati priključak objekata na komunalnu infrastrukturu, a Središnji državni ured će osigurati sredstva i izgraditi sva tri objekta. Izgradnjom ovih zgrada će biti riješena četvrtina svih zahtjeva za stambenim zbrinjavanjem građana, temeljem liste prioriteta, vodeći računa i o rješavanju stambenih pitanja najnužnijih kadrova na području grada Knina.

Započinju predupisi u 1. razred OŠ Domovinske zahvalnosti


Prijava djece dorasle za upis u prvi razred za školsku godinu 2022./2023. (djeca koja navršavaju šest godina do 1.4.2022. godine, kao i djeca kojoj je prošle školske godine odgođen upis u osnovnu školu ili iz drugih razloga nisu upisani u osnovnu školu (a školski su obveznici) provodit će se od 24.01. do 31.01.2022., izvijestili su iz OŠ Domovinske zahvalnosti.

Zbog trenutne epidemiološke situacije prijava će se provoditi elektronskim putem.

Roditelji su dužni dostaviti sljedeću dokumentaciju:
• Obrazac za prijavu djeteta za upis u prvi razred (nalazi se na stranici škole)
• Preslik domovnice djeteta
• Preslik rodnog lista djeteta
• Liječničku dokumentaciju o stanju djeteta (ukoliko dijete ima zdravstvenih ili teškoća u razvoju)

Dokumentacija se dostavlja na jednu od mail adresa: zeljko.tomljenovic@skole.hr ili ivana.vidovic14@skole.hr

Ukoliko imate pitanja ili ne možete dostaviti dokumentaciju elektronskim putem molimo vas da kontaktirate ured stručne službe na broj telefona 022 664 864 svaki radni dan u vremenu od 11:00 do 13:00 i od 16:00 do 18:00.

Započinju predupisi u 1. razred OŠ dr. Franje Tuđmana


Od 24. do 31. siječnja obavljat će se predupisi u 1. razred OŠ dr. Franje Tuđmana.

Prijava djece dorasle za upis u prvi razred za školsku godinu 2022./2023. odnosi se na djecu koja do 1. 4. 2022. godine imaju navršenih šest godina, kao i djecu kojoj je prošle školske godine odgođen upis u osnovnu školu ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici.

Zbog trenutne epidemiološke situacije prijava će se provoditi elektronskim putem.

Roditelji su dužni dostaviti sljedeću dokumentaciju:

• Obrazac za prijavu djeteta za upis u prvi razred (nalazi se na web stranici škole)
• Preslik domovnice djeteta
• Preslik rodnog lista djeteta
• Liječničku dokumentaciju o stanju djeteta (ukoliko dijete ima zdravstvenih ili teškoća u razvoju)

Dokumentacija se dostavlja na e-mail adresu: anita.kovacevic9@skole.hr

Ukoliko imate pitanja ili ne možete dostaviti dokumentaciju elektronskim putem kontaktirajte ured stručne službe na broj telefona

022 664 662 ili 660 545 u vremenu od 8:30 do 10:30 sati.

Rezultati popisa: U Kninu živi 8.317 stanovnika


Državni zavod za statistiku objavio je prve rezultate Popisa stanovništva 2021. godine po kojima u Kninu živi 8.317 stanovnika.

Za usporedbu, po popisu iz 2011. godine u gradu je živjelo 10.633 stanovnika, po popisu iz 2001. godine bilo je 11.128 stanovnika, a po popisu iz 1991. godine u Kninu je živio 12.331 stanovnik.

U Gradu Kninu kao administrativnoj jedinici koja osim samoga grada obuhvaća i 12 sela po najnovijem popisu živi ukupno 11.755 stanovnika.

Po popisu iz 2011. u Kninu s okolicom živjelo je 15.407 stanovnika.

Održana završna konferencija projekta udruge ZvoniMir ‘Zaželi joj zapošljavanje II’: 33 žene pomogle 250 obitelji


Godinu dana rada gerontodomaćica kroz projekt udruge ZvoniMir “Zaželi joj zapošljavanje II” upravo završava, pa smo iskoristili priliku i pobrojili sve postignute rezultate koji su ujedno i predstavljeni na završnoj konferenciji.

Projekt Zaželi joj zapošljavanje II provodio se na područjima gradova Knin, Skradin i Drniš te općinama Kistanje, Ervenik i Biskupija. Izravno su utjecali na više od 250 obitelji kroz zapošljavanje 33 žene u nepovoljnom položaju na tržištu rada, koje su skrbile o 201 starijoj osobi ili osobama u nepovoljnom položaju odnosno osobama s invaliditetom.

Tijekom 12 mjeseci radnog odnosa projekta podijelili su 2160 paketa starijim i nemoćnim osobama sa higijenskim potrepštinama koje su poslužile u održavanju njihovih domaćinstava i osobne higijene, a zapošljavanjem 33 osobe su kroz uplaćene prireze i poreze povećali i budžete lokalnih zajednica.

U suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem – Knin, 10 zaposlenica je osposobljeno za zvanje „sakupljačica i prerađivačica ljekovitog bilja“ što im je otvorilo mogućnost proizvodnje kozmetičkih i ljekovitih pripravaka kojima kroz kućnu radinost mogu osigurati prihode. Ujedno ih ova priznata edukacija stavlja u konkurentniji položaj na tržištu rada gdje se mogu istaknuti stečenim vještinama.

Partneri na projektu bili su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb Knin.

Vrijednost projekta Zaželi joj zapošljavanje II u iznosu 2.676.701,63 kn u cijelosti je financirana iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali za razdoblje 2014.- 2020. godina.

– Završnu konferenciju smo zaključili postignućem svih planiranih rezultata i snažnom željom da se ova programska ideja nastavi na zadovoljstvo svih koji su bili uključeni u projekt Zaželi joj zapošljavanje II – poručili su iz udruge ZvoniMir.

Zadnji dan ove godine prijavljena dva projekta vrijedna 25 milijuna kuna


Zadnji dan ove godine Grad je prijavio dva projekta vrijedna 25 milijuna kuna, izvijestio je gradonačelnik Marijo Ćaćić.

– Godinu završavamo prijavom još dva projekta ukupne vrijednosti od skoro 25 milijuna kuna. Jedan je Projekt uređenja interpretacijskog centra i vinoteke na Tvrđavi, a drugi Projekt izgradnje pješačko-biciklističkih mostova na Krki i Butižnici. Ostaje nam još projekt izgradnje zipline-a sa Tvrđave do Marunuše i projekt izgradnje kosog dizala do ulaza u Tvrđavu.

Na Adventu u Kninu očekuje vas vrhunski doček 2022. za velike i male!


Piše: TZ grada Knina

Advent u Kninu spremio je vrhunski doček 2022. godine za male i za velike. Dječji doček zakazan je za 11 sati uz predstavu Klaunovska posla, dok velike navečer očekuje vrhunska atmosfera uz popularni bend Show legende!

Dječji doček 2022. započinje u petak u 11 sati kada će se na igralištu kod OŠ dr. Franje Tuđmana održati predstava Klaunovska posla. Predstavu izvodi klaun Srećko koji na smiješan i zabavan način potiče dječju maštu i kreativnost. Kroz razne klaunovske skečeve i trikove, Srećko razveseljava djecu i stavlja široki osmjeh na njihova lica.

Predstava sadrži i plesni dio u kojem Srećko pokreće dječje noge u ritmu muzike za ples. U ovom dijelu sva djeca sudjeluju plešući na poznate dječje pjesmice i na osmišljenu koreografiju, a poslije predstave odbrojava se do podne i do dječjeg dočeka!

Ako želite dočekati novu 2022. godinu na najbolji mogući način uz hrpu pozitivne energije, dođite na Advent u Kninu jer 31.12. u 22 sata na pozornicu se penju Show legende. Četiri mušketira i jedna dama za vas sviraju zabavnu, domaću i stranu rock i pop glazbu.
Šibenski je to bend poznat po svojim energičnim nastupima, a stvaraju idealnu atmosferu za zabavu pa nema boljeg načina za ispratiti staru i dočekati novu godinu!

Uz vrhunsku glazbu, Advent u Kninu spremio je i odličnu gastronomsku ponudu uz pet kućica ugostitelja pa ćete tako tijekom koncerta moći uživati u ukusnim jelima i pićima!

*Djeca mogu slobodno ući na predstavu dok je roditeljima moguć ulazak s Covid potvrdama. Ulaz na koncert moguć je isključivo uz predočenje EU Covid potvrde ili odgovarajućeg drugog dokaza o cijepljenju, preboljenju, odnosno testiranju.

Organizatori sve posjetitelje pozivaju na pridržavanje epidemioloških mjera.

U četvrtak ne propustite dugo očekivani koncert Dalmatina!


Piše: TZ grada Knina

Nakon što je planirani koncert odgodila kiša, na Adventu u Kninu napokon nastupaju miljenici publike i kraljevi dalmatinske pisme! U četvrtak, 30. prosinca u 20 sati očekuje vas koncert Dalmatina koji će se, kao i uvijek, održati na igralištu kod OŠ dr. Franje Tuđmana.

U četvrtak ćete se moći zabaviti i opustiti uz dugo iščekivani koncert popularne grupe Dalmatino, miljenika domaće publike. Dalmatino je hrvatski pop sastav koji čine Ivo Jagnjić (vokal, gitara) i Zdravko Sunara (bubnjevi).

Dobitnici su zlatne i srebrne ploče te Porina 2002. godine za novog izvođača godine, a kninska publika moći će uživati u njihovim najvećim hitovima iz bogate karijere poput ‘Dajem ti rič’, ‘Dvi sestre blizanke’, ‘Ditelina s četri lista’ i mnogih drugih.

Uz vrhunsku glazbu, Advent u Kninu spremio je i odličnu gastronomsku ponudu uz pet kućica ugostitelja pa ćete tako tijekom koncerta moći uživati u ukusnim jelima i pićima!

Osim toga, na Adventu u Kninu svi ljubitelji klizanja mogu uživati i u klizalištu koje je postavljeno kod OŠ dr. Franje Tuđmana, a tijekom školskih praznika otvoreno je svakim danom od 10 do 22 sata!

Ulaz na koncert moguć je isključivo uz predočenje digitalne EU Covid potvrde ili odgovarajućeg drugog dokaza o cijepljenju, preboljenju, odnosno testiranju. Organizatori sve posjetitelje pozivaju na pridržavanje epidemioloških mjera.

Matea Jelić najbolja i u tradicionalnom izboru Sportskih novosti


Olimpijska pobjednica iz Tokija, Kninjanka Matea Jelić proglašena je najboljom sportašicom u tradicionalnom 70. izboru Sportskih novosti.

Najbolji sportaš je olimpijski doprvak, gimnastičar Tin Srbić.

Najbolji teniski par svijeta Nikola Mektić i Mate Pavić pobijedio je u momčadskoj konkurenciji, dok su u ekipnoj najboljima proglašene stolnoteniske paraolimpijke Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić Vincetić.

Foto: Arhiva Hukneta

U novoj godini započinju radovi na obnovi stambenih i poslovnih objekata i skala u staroj gradskoj jezgri


Danas je kninski gradonačelnik Marijo Ćaćić s izvođačima radova potpisao ugovore o izvođenju radova na obnovi stambenih i stambeno-poslovnih objekata te na uređenju pješačkih ulica i skala u staroj gradskoj jezgri.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova je 11 milijuna kuna od čega se 7,2 milijuna odnose na obnovu i uređenje stambenih i stambeno-poslovnih objekata u staroj gradskoj jezgri, a 3,8 milijuna na uređenje skala i ulica koje vode od stare gradske jezgre prema kninskoj tvrđavi.

Izvođač radova na obnovi stambenih i stambeno-poslovnih objekata je tvrtka Crivac d.o.o. iz Solina dok će radove na uređenju skala i ulica izvoditi Kameni zid d.o.o. iz Drniša.

Rok za završetak radova je devet mjeseci te će tako do kraja rujna 2022. godine biti obnovljena tri stambena i stambeno-poslovna objekta u kojima će se urediti 4 poslovna prostora i 7 stanova. Osim stambenih i poslovnih objekata, u staroj gradskoj jezgri će se urediti i pješačke ulice i skale u Kumičićevoj i Kvaternikovoj ulici, na njihovom spoju i prolazu između Svačićeve i Jelačićeve ulice, s pratećom infrastrukturom (kanalizacija, vodovod i javna rasvjeta), urbanom opremom i turističkom signalizacijom.

Radovi se izvode u sklopu projekta “Obnova, uređenje i valorizacija prostora stare tržnice, poslovnih i stambenih prostora i infrastrukture u staroj gradskoj jezgri” kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Uz navedene radove kroz projekt će se još obnoviti i urediti stara gradska tržnica i još jedan stambeno-poslovni objekt s četiri stana i tri poslovna prostora. Javna nabava ovih radova je u tijeku.

Namjera svih zahvata u staroj gradskoj jezgri je urediti je kao urbanu zonu koja će privlačiti male obrtnike i poduzetnike, lokalno stanovništvo, a i posjetitelje organizacijom raznih kulturnih i zabavnih sadržaja, kao i raznolikom ponudom lokalnih proizvoda i usluga u tom dijelu grada, kažu u Gradu.

Ukupna vrijednost projekta je 20,5 milijuna kuna, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj financirat će se 85% ovog iznosa, odnosno 17,4 milijuna. Projekt se provodi u partnerstvu s JU LRA Matica. Ovaj projekt jedan je od 20 projekata koji se provode u sklopu Intervencijskog plana Grada Knina.

I. Š.

Božićna čestitka gradonačelnika Grada Knina


Božićnu čestitku uputio je kninski gradonačelnik Marijo Ćaćić. Prenosimo je u cijelosti

“Drage moje Kninjanke i Kninjani!

Za Božić slavimo rođenje Isusa Krista, spasitelja čovjeka i nositelja vjere i nade, pa u godini u kojoj se dosta toga lošeg dogodilo, nastupajuće Božićno vrijeme osjećamo kao dobrodošlo vrijeme, tradicionalno nabijeno osjećajem zajedništva, tolerancije, optimizma i vjere.

Ovo vrijeme nas ponovo potiče na promišljanje o važnosti obitelji, prijatelja, susjeda i zajednice, kao i prirodnog okruženja u kojem živimo. Nadam se da će svatko od vas, drage moje Kninjanke i Kninjani, tijekom Božićnih praznika moći uživati u ovim blagoslovima i da će nas ovo vrijeme još više osnažiti da u novu godinu kročimo s optimizmom i spremnošću za nove životne, radne i ine pobjede.

U tom duhu, molim vas da vodite računa jedni o drugima, da budete tolerantni, suosjećajni i ljubazni prema svima oko vas, a posebno onima koji su u potrebi, koji možda nemaju obitelj i prijatelje u blizini ili kojima samo treba malo dodatne podrške.

Dragi moji sugrađani, budite ovog Božića sretni, mirni i zadovoljni. Želim vam svima čestit i blagoslovljen Božić, i neka upravo Božić donese čaroliju u vaša srca!

Sretan Božić i Novu 2022. godinu, od srca vam želi vaš gradonačelnik Marijo Ćaćić!”.

Svečana promocija na Veleučilištu Marko Marulić u Kninu


U dvorani Studentskog doma Fra Lujo Marun održana je svečana promocija stručnih prvostupnika i stručnih specijalista Veleučilišta Marko Marulić u Kninu. Zbog epidemiološke situacije, svečanost je održana bez uzvanika, a 57 studenata promovirano je u stručne prvostupnike ekonomije, poljoprivrede krša i prehrambene tehnologije te u stručne specijaliste ekonomije.

Ovo je bila četrnaesta svečana promocija prvostupnika, a sedma specijalista Veleučilišta Marko Marulić u Kninu.

Izvor: HRT Radio Knin
Foto: HRT Radio Knin

Potpisan ugovor o dodjeli sredstava Dječjem vrtiću Cvrčak u vrijednosti od 1,8 milijuna kuna


U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu potpisano je 75 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za unaprjeđenje usluga u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, vrijednih više od 177 milijuna kuna.

Dječjem vrtiću Cvrčak iz Knina osigurano je 1,8 milijuna kuna, a ugovor je potpisala ravnateljica Mira Barić. Prijedlog projekta koji će trajati dvadeset mjeseci izradila je Razvojna agencija Matica čija je djelatnica Spomenka Martić također bila prisutna na potpisivanju ugovora.

Projekt je ocijenjen je najvišim brojem bodova.

Izvor: HRT Radio Knin

Održan božićni prijam gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća


U Domu HV-a danas je održan tradicionalni božićni prijam gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća.

– S vjerom i nadom radimo u službi svih građana. Ovom prilikom se zahvaljujem svim našim sugrađanima koji rade na dobrobit grada Knina – kazao je u pozdravnom govoru predsjednik Gradskog vijeća Dragan Miličević.

Djelatnicima gradske uprave, gradskih ustanova i svim sugrađanima koji su učinili ovu godinu uspješnom zahvalio se i gradonačelnik Marijo Ćaćić. Posebno su ovu godinu učinili uspješnom gospodarski projekti Poduzetničkog centra i 3i inkubatora, ali i oni infrastrukturni i kulturni, a najveće veselje donijeli su sportaši među kojima posebno mjesto zauzima olimpijsko zlato Matee Jelić, kazao je gradonačelnik.

Osvrnuo se i na pandemiju za koju je rekao da više nije toliko javno zdravstveni problem koliko je politički i društveni. Ili će pandemija završiti ili moramo živjeti s tim virusom i vratiti život u normalu, kazao je.

– Sretan sam sa svima vama, sretan sam što ovaj grad ide naprijed. Osjećam pozitivnu energiju ovog grada koji je svjetionik u mnogim stvarima, a posebno u kršćanskom zajedništvu – poručio je šibensko-kninski župam Marko Jelić.

I. Š.

Matea Jelić najbolja sportašica Hrvatske


Matea Jelić proglašena je za najbolju sportašicu Hrvatske u 2021. godini na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela The Westin u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora.

Najbolji sportaš je jedriličar Tonči Stipanović, najbolja momčad je teniska reprezentacija, a najbolja ženska ekipa je karate reprezentacija Hrvatske.

Izbornik