Sortiraj po:
Pogledaj:
  • Naslovna
  • Arhiva za kategoriju "Sponzorirani članak"

Kategorija: Sponzorirani članak

Upis novih članova na treninge spontanog plesa!!!


Proljeće je idealno vrijeme da se pokrenemo. Probaj nešto novo, nešto drugačije. Otkrij slobodu u pokretu kroz spontani ples kao podršku sebi i svome tijelu.

NOVO!!!! Koncept treninga ima novi oblik koji uključuje vježbe svjesnog disanja. Uz kombinaciju osnova breathworka i spontanog plesa zakoračimo u jednu novu dimenziju življenja.

Breathwork – tehnike svjesnog disanja.

Praksa koja utječe na tijelo, emocije, misli, energiju i duh. Benefiti breathworka:

– osigurava više kisika u tijelu

– povećava kapacitet pluća

– kontroliranje emocija kroz kontrolu daha

– oslobađanje od stresa i podizanje otpornosti na stres

– povećanje izdržljivosti i jačanje mišića stomaka i leđa

– povećanje vitalnosti i jačanje imunološkog sustava…

Mogućnost individualnih sesija uz stručno vodstvo certificiranog instruktora! Info na broj mob. 098 438 930

Ne propustite odličnu radionicu o budućnosti maslinarstva!


Razvojna agencija Šibensko-kninske županije u sklopu projekta EUROPE DIRECT u petak, 22. ožujka organizira zanimljivu radionicu ‘Budućnost maslinarstva u doba klimatskih promjena’. Radionica se održava u Kulturnom centru Grada Skradina s početkom u 10 sati, a sve sudionike očekuje panel rasprava, prezentacije za maslinare te terenska nastava u masliniku Uljare Laća s temom rezidbe, gnojidbe i cijepljenja maslina.

– Cilj radionice je okupiti stručnjake iz područja maslinarstva, maslinare i udruge te jačati znanja u sektoru maslinarstva kroz konkretna znanja i primjenu u praksi, a sve u svrhu zaštite na prirodne izazove i klimatske promjene. Na radionici će sudjelovati predstavnici Instituta za jadranske kulture i meliorizaciju krša, Sveučilište u Zadru, Udruga dalmatinskih uljara, Uljara Laća i projekt menadžeri EU projekata koji su razvili nove inovativne alate za poljoprivrednike – poručuju organizatori.

Radionica započinje u 10 sati u petak, 22. ožujka u Kulturnom centru Grada Skradina, a sudionike očekuje panel rasprava ‘Budućnost maslinarstva u doba klimatskih promjena’ na kojoj će sudjelovati mr.sc. Jakša Rošin s Instituta za jadranske kulture i meliorizaciju krša, doc. dr.sc. Šime Marcelić sa Sveučilišta u Zadru, Drago Laća iz Uljare Laća, Damir Buntić iz Udruge dalmatinskih uljara te gradonačelnik Grada Skradina Antonijo Brajković.

Nakon panel rasprave slijede prezentacije za maslinare koje će održati dr. sc. Josip Tadić s temom ‘Introdukcija novih sustava uzgoja i kultivara masline u izazovne uvjete krša’, zatim Prezentacija alata – ‘Rural toolkit’ na engleskom koju će održati predstavnici JRC (Joint Research Centre) te prezentacija XGain project, također na engleskom, s temom ‘A Knowledge Facilitation Tool’ -Softver alat za poljoprivrednike razvijen iz EU projekta XGain.

Drugi dio radionice odnosi se na terensku nastavu u masliniku Uljare Laća s početkom u 12:15 sati, a koju će održati doc. dr.sc. Šime Marcelić sa Sveučilišta u Zadru. Tema će svakako zanimati sve maslinare jer se odnosi na rezidbu, gnojidbu i cijepljenje maslina.

– Na radionicu Budućnost maslinarstva u doba klimatskih promjena pozivamo sve poljoprivrednike, maslinare, vlasnike OPG-ova, udruge poljoprivrednika, zadruge, uljare, kao i sve zainteresirane građane. Program je uistinu raznolik i pokriva zanimljive teme pa je idealna prilika za razmjenu znanja i iskustva, a maslinari na jednom mjestu mogu saznati sve najnovije trendove u uzgoju maslina i naučeno primijeniti u praksi na terenskoj nastavi – poručuju organizatori.

Ne propustite ovu zanimljivu radionicu koja je na rasporedu u petak, 22. ožujka u 10 sati u Kulturnom centru Grada Skradina na adresi Trg Male Gospe 3! Svoje sudjelovanje potvrdite ispunjavanjem online obrasca za registraciju na linku.  https://forms.gle/9CRCJZREqLSVrwNJ6

Sve informacije i novosti iz Europe Direct centra Šibensko-kninske županije pratite putem weba, Facebooka i Instagrama.

https://www.europe-direct-skz.eu/

https://www.facebook.com/europedirectsibenik

https://www.instagram.com/europe_direct_skz/

Huknet/sponzorirani članak

Studirajte na Veleučilištu Marka Marulića u Kninu!


Priča o Veleučilištu „Marko Marulić“ u Kninu, priča je o ustanovi prepoznatljivih studijskih programa koji povezuju primarnu proizvodnju, preradu i plasman, nastala na ideji spone znanosti i gospodarstva te razvijanja poduzetničkog duha među mladima.

U gotovo 19 godina postojanja Veleučilišta, ovdašnje studije uspješno je završilo 957 studenata, za koje se nadamo da će nastaviti doprinositi razvitku Veleučilišta kroz aktivnosti Alumni kluba.

Veleučilište obavlja stručni, istraživački i znanstveno-istraživački rad, nositelj je različitih edukacija te sudjeluje u programima cjeloživotnog učenja i obrazovanja. Obavlja i izdavačku, knjižničarsku te informatičku djelatnost vezano za temeljnu djelatnost te je društveno angažirano kroz suradnju s mnogim dionicima javnog i kulturnog života na području grada Knina, Šibensko-kninske županije i šire.

Stručni studiji odvijaju se u tri stručna područja kroz sljedeće odjele:

  • Trgovinsko poslovanje s poduzetništvom – stručni prijediplomski studij Trgovinsko poslovanje s poduzetništvom i stručni diplomski studij Ekonomski i normativni okvir poduzetništva
  • Poljoprivreda krša – stručni prijediplomski studiji: Poljoprivreda krša-Stočarstvo krša i Poljoprivreda krša-Biljna proizvodnja
  • Prehrambena tehnologija – stručni prijediplomski studij Prehrambena tehnologija
  • Inovacijsko središte – za istraživačke i inovativne projekte, studentima služi za eksperimentalni rad.

Ponosni smo na našu ulogu u obrazovanju stručnjaka za budućnost – stručnjaka koji neće biti samo inženjeri, prvostupnici i magistri struke, nego i pravi akademski građani, intelektualci sposobni kritički promišljati i koristiti stečena znanja za boljitak svoga zavičaja i društva u cjelini.

Kontinuirano ulažemo napore u kreiranje novih studijskih programa, poboljšanje sustava kvalitete i podizanje svijesti o kulturi kvalitete u visokom obrazovanju, posebice vodeći računa o stvaranju ugodnog radnog ozračja za naše zaposlenike i studente i poboljšanju studentskog standarda kontinuiranim osuvremenjivanjem  prostora Veleučilišta i Studentskog doma, osiguravanjem kvalitetne studentske prehrane i poticanjem studenata na uključivanje u aktivnosti Veleučilišta kroz nastavu, stručnu praksu, studentsko zapošljavanje i program akademske mobilnosti Erasmus+.

Studiranje na Veleučilištu „Marko Marulić“, uz bezrezervnu podršku svih zaposlenika i prirodne ljepote te povijesnu važnost grada Knina, zasigurno će vam ostati zabilježeno u lijepom sjećanju.

Udruga Zvonimir obilježila s učenicima Dan ružičastih majica


Danas je udruga ZvoniMir u suradnji sa Srednjom strukovnom školom kralja Zvonimira, a zajedno sa učenicima javnom akcijom obilježila Dan ružičastih majica, odnosno Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja koji se obilježava diljem svijeta.

Zašto ružičaste majice?

Sve je počelo 2007. godine po inicijativi koju je pokrenula grupa aktivista u gradu Berwick u kanadskoj provinciji Nova Škotska nakon što je Chuck McNeill, učenik lokalne škole, zlostavljan od svojih kolega zato što je u školu došao odjeven u ružičastoj majici. Aktivisti su kupili 50 ružičastih majica i distribuirali ih njihovim vršnjacima.

Nasilje je globalni problem na čijoj prevenciji treba raditi svaki pojedinac, stoga u sklopu programa “Nasilje nije samo tuđi problem” stručni tim udruge ZvoniMir provodi edukacije na temu vršnjačkog nasilja s kojima nastavlja i u narednom vremenu. Osim edukacija, učenici će provoditi online rubriku “Živim li u nasilju?” koja će se objavljivati na web stranicama škole, te će biti organiziran i Okrugli stol u školi na temu nasilja kojem će prisustvovati učenici, profesori, pravnici, psiholozi, kao i predstavnik policijske postaje. Osim ovih aktivnosti, učenici (žrtve i počinitelji nasilja) mogu se udruzi ZvoniMir obratiti za informacije, savjetovanje i psihološku pomoć.

Projekt “Nasilje nije samo tuđi problem” financiran je od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade”

Znate li da u našem gradu posluje vrlo uspješna tvrtka s cijenjenim brendom espresso kave?


Posebno treba cijeniti kada se neka tvrtka iz male sredine, iz maloga grada probije na tržište i postane respektabilna u svojoj branši.

A nama građanima Knina, ako ne iz bilo kojeg drugog razloga, onda iz čistog lokal patriotizma treba biti drago što je tvrtka Primo Caffe postala cijenjena u Hrvatskoj po svojoj kvalitetnoj kavi.

Uspjeli su stvoriti brend kojega ljubitelji dobre espresso kave piju od juga do sjevera naše domovine – i nazvali ga upravo po svojoj tvrtki – Primo Caffe.

Ova uspješna kninska tvrtka posluje u Knin Up-u u novouređenom prostoru Kninjanke i zapošljava osam djelatnika.

Novina koju su nedavno uveli je pakirnica šećera velikog kapaciteta s mogućnošću personalizacije prema željama kupca. Najveća je to pakirnica u Šibensko-kninskoj županiji.

Jako je bitno naglasiti da ova kninska tvrtka surađuje s lokalnim  obrtnicima i firmama kako bi podržali lokalnu ekonomiju i rast zaposlenosti.

Primo Caffe surađuje s ugostiteljima i veleprodajama, no treba istaknuti njihovu posebnu ponudu usmjerenu ka ugostiteljima prilagođavajući se pritom njihovim željama i potrebama.

Za sve informacije dostupni su na e-mailu info@primocaffe.hr, ili na mobitelu 098/1399866. Poručuju uz to da su svi zainteresirani za suradnju dobrodošli i osobno u njihovom pogonu u Knin Up-u.

Održane još dvije volonterske akcije u sklopu projekta Laboratorij ideja


Nakon volonterskih akcija u Kijevu i Biskupiji kojima su se uredili dječji parkovi, u sklopu projekta Laboratorij ideja, koji Udruga za djecu i mlade „Čarobni svijet“ provodi od rujna 2022. godine na području Knina, Kijeva, Biskupije i Kistanja, održane su volonterske akcije i u Kistanjama i Kninu.

U Kistanjama se održala volonterska akcija „Boje i cvijeće za park i veselje veće“. Akciju je podržala Općina Kistanje osiguravši potreban materijal te klupu koju je Vijeće mladih „Laboratorij ideja“ predložilo da se postavi u park. Skupio se velik broj volontera svih uzrasta te su „zasukali rukave“ i uljepšali dječji park pored stare zgrade općine. U cvjetne gredice zasađene su nove sadnice začinskog bilja, očišćen je prostor oko sprava i ono najšarenije – betonska podloga ocrtana je brojnim didaktičkim igricama koje će najmlađi stanovnici Kistanja koristiti za igru i učenje.

Četvrta volonterska akcija održana je u Kninu u suradnji s Udrugom Sv. Bartolomej. Dvodnevna volonterska akcija pod nazivom „Naša vizija – INKLUZIJA“, uz promociju volonterstva, dodatno je za cilj imala naglasiti koncept inkluzije koji potiče uključivanje svih pojedinaca u društvo i ostvarenje punog potencijala svakog pojedinca koji je dio zajednice. Stoga su volonteri dva dana proveli u druženju i zabavi u Udruzi Sv. Bartolomej. Igrali su društvene igre, pripremali lavandu, pjevali i plesali, navijali i izrađivali košare od papira. Ova je volonterska akcija pokazala kako su različitosti između ljudi bogatstvo koje treba njegovati. Dva dana druženja volonterima su proletjela u trenu te su potvrdili svojevrsni lajt motiv cjelokupnog projekta Laboratorij ideja – različitosti su bogatstvo, a ne razlog za sukobe i razdvajanje.

Cilj je četiriju održanih volonterskih akcija promovirati volonterstvo kao oblik uključivanja u život zajednice. Iz Udruge Čarobni svijet još jednom zahvaljuju svim volonterima – malima i velikima – koji su se odazvali volonterskim akcijama i svoje slobodno vrijeme odlučili utrošiti za druge i za poboljšanje svoje zajednice.  

Projekt „Laboratorij ideja“ podržan je kroz Fond za aktivno građanstvo sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Na jesenskom roku upišite Veleučilište ”Marko Marulić” u Kninu!


Ako želite studirati u Kninu, dobra vijest je da je na jesenskom roku ima mjesta za upise na stručne prijediplomske studije Veleučilišta ”Marko Marulić” u Kninu. Možete birati između četiri tražena stručna prijediplomska studija, a čekaju vas odlični programi uz mnogo prakse!

Upisi u prvu godinu na jesenskom roku provodit će se 19. i 20. rujna od 9 do 14 sati, a sve informacije potražite na webu. Veleučilište ”Marko Marulić” u Kninu studentima omogućuje moderno i zanimljivo obrazovanje uz mnoštvo terenske nastave i prakse pa pronalaženje posla nakon studija neće biti problem. Sukladno sa svojim interesima, možete izabrati jedan od četiri stručna prijediplomska studija: Trgovinsko poslovanje s poduzetništvom, Prehrambena tehnologija, Poljoprivreda krša – Stočarstvo krša i Poljoprivreda krša -Biljna proizvodnja. Za nastavak obrazovanja tu je i stručni diplomski studij Ekonomski i normativni okvir poduzetništva.

Veleučilište ulaže značajan trud u kreiranje atraktivnih studijskih programa, podizanje kvalitete studija i studentskog standarda.

– Veleučilište njeguje stručnu i znanstvenoistraživačku djelatnost i predano potiče studente da surađuju sa svojim nastavnicima, koji će vas dragi budući studenti, svojim znanjima u primijenjenim područjima motivirati da budete što uspješniji na putu ka stjecanju željenih akademskih zvanja.

Opremljeni smo modernim laboratorijima, učionicama, videokonferencijskom dvoranom, info dvoranom, potičemo poslovnu suradnju s nizom domaćih i stranih institucija te malim i srednjim poslovnim subjektima u kojima studenti stječu svoja stručna i praktična znanja kako bi stvorili komparativne prednosti na tržištu rada. Potpisnici smo ERASMUS i ERASMUS + povelje temeljem koje organiziramo razmjenu studenata i nastavnika te i tako podižemo kvalitetu studija – poručuju s Veleučilišta ‘Marko Marulić’ u Kninu.

Važno je napomenuti da je u neposrednoj blizini Veleučilišta i novouređeni studentski dom ”Fra Lujo Marun”, kao i da je u obližnjem restoranu osigurana studentska prehrana što olakšava studentima i omogućuje bezbrižno studiranje.

Studiranje u Kninu sigurno će vam ostati upamćeno kao jedno od najljepših razdoblja u životu, jer uz bogatu povijest, možete uživati i u brojnim prirodnim ljepotama. Dinara, Krčić, Šarena jezera, NP Krka samo su dio prirodnog bogatstva kninskog kraja. Knin je savršeno okruženje za sve ljubitelje prirode i planinarenja, raftinga, trekkinga, biciklizma i motociklizma, a možete uživati u čak 13 uređenih biciklističkih ruta.

Slobodno vrijeme možete iskoristiti i za jahanje, a ljubitelje sporta oduševit će i činjenica da se u Kninu nalazi prva kružna atletska staza u županiji.

Ni noćni život nije monoton, tu su pub kviz Narodne knjižnice Knin i svirke u popularnim kninskim kafićima. U prosincu ćete morati dobro organizirati vrijeme za učenje, jer Advent u Kninu donosi pregršt događanja i odličnih koncerata.

Za sve novosti posjetite web stranicu te pratite Facebook i Instagram.

Održane dvije od četiri volonterske akcije u sklopu projekta Laboratorij ideja


Udruga za djecu i mlade „Čarobni svijet“ od rujna 2022. godine provodi projekt „Laboratorij ideja“ na području Knina, Kijeva, Biskupije i Kistanja.

Cilj projekta Laboratorij ideja odnosi se na potrebu da djeca i mladi odrastaju u odgovorne i aktivne članove društva i zajednice kojoj pripadaju. Osmišljene aktivnosti povezuju osobnu dimenziju razvoja s kulturalnom i društveno-političkom dimenzijom.

Jedan od ciljeva projekta je da djeca i mladi naučeno na radionicama direktno primijene na polju aktivizma i volonterstva.

Stoga su, na sastancima s predstavnicima vlasti izložili dokument u kojem su opisali svoje viđenje zajednice u kojoj žive i predložili volonterske akcije u svojim zajednicama.

Promocijom volonterstva i osmišljavanjem volonterskog angažmana u rješavanju uočenih problema razvija se svijest o važnosti volontiranja kao obliku aktivizma kojim se građani mogu uključiti u stvaranje bolje zajednice i društva u cjelini.

Prva volonterska akcija održala se u Kijevu pod nazivom „Svi za ljepši dječji park“. Akciju je podržala Općina Kijevo osiguravši postolje za kućicu koja je namijenjena za knjige i školski pribor te dva koša za smeće. Vrijedni su volonteri prionuli na rad te osvježili bojom postojeće stolove i stolice bojom, obojili kućicu, postavili koševe za smeće i popravili ogradu, uredili cvjetne gredice i ostatak prostora parka.

Druga volonterska akcija naziva „Park po mjeri djeteta“ održala se u Biskupiji u suradnji s Udrugom Argument koja djeluje na području Biskupije. Općina Biskupija osigurala je sav potreban materijal za provedbu akcije. Ovom akcijom marljivi su volonteri uljepšali dječji park u Orliću pored općinske zgrade. Postavili su cvjetne gredice s lavandom, smiljem i ružmarinom, osvježili boju na spravama te obojili drvene klupe.

U sklopu projekta predviđene su još dvije volonterske akcije. Jedna od njih održat će se sredinom kolovoza u Kistanjama gdje će se urediti dječji park pored stare općine, a druga u Kninu krajem kolovoza u suradnji su Udrugom Di Noah koja ima azil za napuštene pse.

Iz udruge pozivaju sve ljude dobre volje koji se žele pridružiti ovim akcijama da im se jave. Detaljne informacije bit će objavljene na stranicama Udruge i na društvenim mrežama.

Projekt „Laboratorij ideja“ podržan je kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Huknet/Promo

Ne propustite u petak otvorenje caffe bara Royal Terrace na Marunuši u Kninu!


Na Marunuši, jednom od idiličnih dijelova kraljevskog grada Knina, gdje će vas očarati prekrasna priroda i osvježiti blizina rijeke, otvara se caffe bar Royal Terrace. Ovog petka povodom otvorenja pripremili su odličnu zabavu pa tako vaši mališani mogu uživati od 18 sati uz čak tri napuhanca, a oni malo stariji opustiti se mogu od 21 sat kada nastupa tamburaški sastav Krivi dur.

Knin ovog petka dobiva mjesto na kojem ćete rado ispijati kave s vašim društvom, uživati u zdravim smoothiejima, dogovarati poslovne sastanke, ali i provoditi ležerne večernje sate uz široku ponudu pića.

Caffe bar Royal Terrace nalazi se u sportsko-rekreacijskoj zoni Marunuša u neposrednoj blizini šetnice koja preko mostova rijeke Butižnice i Krke vodi k Nacionalnom parku Krka. Marunuša je savršeno mjesto za duge šetnje, vježbanje ili pak vožnju biciklom, a nakon iscrpnog treninga tijelu je potrebno vratiti energiju nekim od zdravih napitaka.

Ponuda caffea Royal Terrace je raznolika pa će se svi rekreativci zasigurno oduševiti velikim izborom zdrave kave poput matche, organske kave od gljiva, kave s mlijekom od soje, badema i zobenog mlijeka. Uživati možete i u voćnim smoothiejima te proteinskim shakeovima, a na raznolikom meniju su i osvježavajuća pića, kokteli, ali i sladoledi te forneti.

Osim na prvoklasni asortiman pića, prilikom uređenja caffe bara Royal Terrace vodilo se računa o svakom detalju, a na ovom ugodno uređenom mjestu očekuje vas i vrhunski vikend provod jer za svoje goste svaki tjedan pripremaju odlične nastupe različitih žanrova od laganijih svirki uživo, do tamburaša i DJ-a. Tako vas ovoga petka na službenom otvorenju od 18 sati očekuju tri napuhanca za vaše najmlađe, a za nezaboravan provod od 21 sat pobrinut će se Tamburaški sastav Krivi dur. Posjetite ih u Kninu na Marunuši na adresi obala Vladimira Vidrića 2 svakim danom od 7 do 2 sata. Sve novosti pratite na Instagramu https://www.instagram.com/caffe.bar_royal_terrace/

Upisi bez državne mature na stručne studije Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu na trećem upisnom roku


Ako želite studirati u Kninu, dobra vijest je da je na jesenskom roku ostalo još mjesta za upise na preddiplomske stručne studije Veleučilišta ”Marko Marulić” u Kninu. Upisati se možete i bez položene državne mature na trećem upisnom roku, a sve detalje provjerite u nastavku!

Prijave za upis na trećem roku za učenike bez položene državne mature počinju 22. rujna i traju do 26. rujna, a upisati možete preddiplomske stručne studije: Trgovinsko poslovanje s poduzetništvom, Prehrambena tehnologija, Poljoprivreda krša – Biljna proizvodnja i Poljoprivreda krša – Stočarstvo krša. Sve informacije potražite na webu.

Veleučilište Marko Marulić u Kninu studentima omogućuje moderno i zanimljivo obrazovanje uz mnoštvo terenske nastave i prakse pa pronalaženje posla nakon studija neće biti problem, a ulažu značajan trud u kreiranje atraktivnih studijskih programa, podizanje kvalitete studija i studentskog standarda.

– Veleučilište njeguje stručnu i znanstvenoistraživačku djelatnost i predano potiče studente da surađuju sa svojim nastavnicima, koji će vas dragi studenti, svojim znanjima u primijenjenim područjima motivirati da budete što uspješniji na putu ka stjecanju željenih akademskih zvanja. Opremljeni smo modernim laboratorijima, učionicama, videokonferencijskom dvoranom, info dvoranom, potičemo poslovnu suradnju s nizom domaćih i stranih institucija te malim i srednjim poslovnim subjektima u kojima studenti stječu svoja stručna i praktična znanja kako bi stvorili komparativne prednosti na tržištu rada. Potpisnici smo ERASMUS i ERASMUS + povelje temeljem koje organiziramo razmjenu studenata i nastavnika te i tako podižemo kvalitetu studija – poručuju s Veleučilišta ”Marko Marulić” u Kninu.

Važno je napomenuti da je u neposrednoj blizini Veleučilišta i novouređeni studentski dom ”Fra Lujo Marun”, kao i da je u obližnjem restoranu osigurana studentska prehrana što olakšava studentima i omogućuje bezbrižno studiranje.

Studiranje u Kninu sigurno će vam ostati upamćeno kao jedno od najljepših razdoblja u životu, jer uz bogatu povijest, možete uživati i u brojnim prirodnim ljepotama. Dinara, Krčić, Šarena jezera, NP Krka samo su dio prirodnog bogatstva kninskog kraja. Knin je savršeno okruženje za sve ljubitelje prirode i planinarenja, raftinga, trekkinga, biciklizma i motociklizma, a možete uživati u čak 13 uređenih biciklističkih ruta. Slobodno vrijeme možete iskoristiti i za jahanje, a ljubitelje sporta oduševit će i činjenica da se u Kninu nalazi prva kružna atletska staza u županiji.

Ni noćni život nije monoton, tu su pub kviz Narodne knjižnice Knin i svirke u popularnim kninskim kafićima. U prosincu ćete morati dobro organizirati vrijeme za učenje, jer Advent u Kninu donosi pregršt događanja i odličnih koncerata.

Za sve novosti posjetite web stranicu, facebook i instagram.

Huknet/Sponzorirani članak

Studirajte na Veleučilištu ”Marko Marulić” u Kninu!


Jeste li ikada zamišljali kako bi bilo studirati u jednom od najstarijih gradova u Hrvatskoj, ali i u Europi, u kraljevskom gradu koji leži na sedam rijeka i okružen je s devet planina? Sve to možete doživjeti ako upišete Veleučilište ”Marko Marulić” u Kninu koje studentima nudi četiri zanimljiva i tražena preddiplomska stručna studija!

Veleučilište Marko Marulić u Kninu studentima omogućuje moderno i zanimljivo obrazovanje uz mnoštvo terenske nastave i prakse pa pronalaženje posla nakon studija neće biti problem. Možete birati između četiri trogodišnja preddiplomska stručna studija: Trgovinsko poslovanje s poduzetništvom, Prehrambena tehnologija, Poljoprivreda krša – Stočarstvo krša i Poljoprivreda krša -Biljna proizvodnja. Za nastavak obrazovanja tu je i dvogodišnji specijalistički diplomski stručni studij Ekonomski i normativni okvir poduzetništva.

Veleučilište ulaže značajan trud u kreiranje atraktivnih studijskih programa, podizanje kvalitete studija i studentskog standarda.

– Veleučilište njeguje stručnu i znanstvenoistraživačku djelatnost i predano potiče studente da surađuju sa svojim nastavnicima, koji će vas dragi studenti, svojim znanjima u primijenjenim područjima motivirati da budete što uspješniji na putu ka stjecanju željenih akademskih zvanja. Opremljeni smo modernim laboratorijima, učionicama, videokonferencijskom dvoranom, info dvoranom, potičemo poslovnu suradnju s nizom domaćih i stranih institucija te malim i srednjim poslovnim subjektima u kojima studenti stječu svoja stručna i praktična znanja kako bi stvorili komparativne prednosti na tržištu rada. Potpisnici smo ERASMUS i ERASMUS + povelje temeljem koje organiziramo razmjenu studenata i nastavnika te i tako podižemo kvalitetu studija – poručuju s Veleučilišta ”Marko Marulić” u Kninu.

Važno je napomenuti da je u neposrednoj blizini Veleučilišta i novouređeni studentski dom ”Fra Lujo Marun”, kao i da je u obližnjem restoranu osigurana studentska prehrana što olakšava studentima i omogućuje bezbrižno studiranje.
Studiranje u Kninu sigurno će vam ostati upamćeno kao jedno od najljepših razdoblja u životu, jer uz bogatu povijest, možete uživati i u brojnim prirodnim ljepotama. Dinara, Krčić, Šarena jezera, NP Krka samo su dio prirodnog bogatstva kninskog kraja. Knin je savršeno okruženje za sve ljubitelje prirode i planinarenja, raftinga, trekkinga, biciklizma i motociklizma, a možete uživati u čak 13 uređenih biciklističkih ruta. Slobodno vrijeme možete iskoristiti i za jahanje, a ljubitelje sporta oduševit će i činjenica da se u Kninu nalazi prva kružna atletska staza u županiji.

Ni noćni život nije monoton, tu su pub kviz Narodne knjižnice Knin i svirke u popularnim kninskim kafićima. U prosincu ćete morati dobro organizirati vrijeme za učenje, jer Advent u Kninu donosi pregršt događanja i odličnih koncerata.

Ako želite studirati u Kninu, dobra vijest je da će se upisi u prvu godinu preddiplomskih stručnih studija za kandidate koji su se prijavili putem državne mature u ljetnom upisnom roku provoditi 19. i 20. srpnja od 9 do 14 sati, dok je jesenski upisni rok 20. i 21. rujna od 9 do 14 sati.
Sve detalje o upisima možete pronaći na webu, a za sve novosti pratite Facebook i Instagram.

https://www.veleknin.hr/stranice/upisi/89.html

https://www.facebook.com/veleknin

https://www.instagram.com/veleknin/?hl=hr

Prijavite se za posao pomoćnog slastičara i pridružite se Moderato timu!


Poznata šibenska tvrtka Moderato Cantabile traži kvalitetna pojačanja u svom radnom timu. Ako ste timski igrač, spreman na usvajanje novih znanja, možete pružiti više i spremni ste to pokazati – prijavite se za posao pomoćnog slastičara i postanite dio njihovog tima!

Želite novi, stabilan posao u kojem ćete i dalje učiti, napredovati i razvijati svoju poslovnu karijeru? Tvrtka Cantabile ima otvoreno čak pet novih radnih mjesta za pomoćnog slastičara, a vi ćete se zasigurno prepoznati u ovom opisu ukoliko odgovara vašim kompetencijama.

– Vođeni mišlju da je timski rad najbolji rad, međuljudski odnosi najbitniji, a želja za poboljšanjem cilj svakog zaposlenika, u potrazi smo za novim članovima tima koji će baš na taj način doprinositi našem poslovanju – poručuju iz ove poznate tvrtke.

Raspisali su natječaj za pet pomoćnih slastičara u njihovom pogonu, a uvjeti su im želja za učenjem, organiziranost i pedantnost, doprinos timskom radu kroz učinkovitu suradnju s pojedincima različitih profila te visoka motiviranost za posao i pozitivan pristup prema zadatcima i ljudima.

Ova renomirana tvrtka svoj rad i napredak temelji na kvalitetnim i zadovoljnim djelatnicima, timu koji zajednički raste i napreduje od dana njezinog osnutka.

– Zapošljavamo motivirane i perspektivne ljude različitih pogleda na rješavanje problema jer vjerujemo da različite perspektive čine naše poslovanje inovativnijim i jačim. Ako dijelite naše vrijednosti, prijavite se i pronađite svoje mjesto u našem Moderato timu – dodaju iz Moderata.

Svoj životopis i molbu možete poslati putem emaila, a za više informacija možete dobiti na broj +385 91 3375 487.
E-mail: marketing@cantabile.hr

Monoporcije, torte, praline i pansionski deserti dio su ponude Moderato slastica, vrhunskih ručno rađenih deserata koji će odlično upotpuniti ponudu ugostiteljskih objekata. Moderato slastice njeguju dugogodišnju tradiciju koja se temelji na posvećenosti svojim klijentima i zaposlenicima te neprestanoj želji za rastom. Tako uz vlastitu proizvodnju Moderato slastice provode direktnu distribuciju svojim klijentima, i to trenutno za 200 ugostiteljskih objekata diljem Hrvatske.

Više o Moderato slasticama možete doznati na njihovoj web stranici.

Huknet/sponzorirani članak

Uspješna tvrtka Karl Dietz iz Kijeva organizirala gala događaj u rezidenciji češkog Veleposlanika!


Tvrtka Karl Dietz već preko 25 godina djeluje u području medicinskih i ortopedskih pomagala, njihovo sjedište smješteno je u srcu Šibensko-kninske županije, u kraljevskome gradu Kninu, a originalno porijeklo i mjesto osnivanja tvrtke proizlazi iz općine Kijevo pored Knina. Ova uspješna tvrtka godinama surađuje s brojnim inozemnim partnerima i brendovima u svijetu medicinskih pomagala, a nedavno su organizirali ekskluzivnu gala večer u rezidenciji češkog veleposlanika kako bi predstavili najmodernije bolničke krevete partnerske tvrtke Proma Reha iz Češke!

Domaćin skupa bio je češki veleposlanik gospodin Milan Hovorka, a uspješnu večer upotpunili su zdravstveni djelatnici, ravnatelji bolnica, liječnici, sestre i ostali gosti iz političkog i javnog života koji su se na licu mjesta mogli uvjeriti u kvalitetu proizvoda kompanije Karl Dietz.

– Ovakav skup pokazatelj je vizije rasta i razvoja jedne hrvatske kompanije iz Šibensko-kninske županije. Iznimno smo ponosni na činjenicu da smo jedan od vodećih zastupnika bolničke opreme u Hrvatskoj, uz ostale programe koje zastupamo. Vizija i misija našeg uspješnog poslovanja je kombinacija tradicije i inovacije, s naglaskom na edukaciju i brigu o svojim zaposlenicima te partnerski odnos prema kupcima i partnerima – naglašavaju iz kompanije Karl Dietz.

U njihovoj ponudi možete pronaći brojne proizvode iz programa: dijabetes, inkontinencija, obloge za rane, bolnička oprema, rehabilitacija, ortotika i protetika, a imaju i široki asortiman medicinske i zaštitne opreme.

– Vrhunska medicinska tehnologija i inovativna rješenja koja su orijentirana prema potrebama zdravstvenog osoblja i pacijenata, glavne su odrednice našeg poslovanja. Brzim odgovorom na potrebe naših korisnika, praćenjem promjena i inovacija na tržištu, razvojem i edukacijom naših zaposlenika i individualnim pristupom svakom poslovnom partneru i korisniku, osiguravamo jednostavno i učinkovito obavljanje posla zdravstvenim djelatnicima te poboljšavamo kvalitetu života pacijentima. Tvrtka će otvarati nova područja zdravstvene skrbi s novim proizvodima, konstantnim razvojem i edukacijom svojih zaposlenika te će uvijek biti oslonac onima koji to najviše trebaju, odnosno našim pacijentima – ističu iz kompanije Karl Dietz.

Inače, tvrtka Karl Dietz osnovna je 1996. godine u Kijevu te je u sto postotnom vlasništvu obitelji Gojević. Imaju preko 80 zaposlenika, a godine uspješnog rada dovele su do toga da surađuju s preko 50 inozemnih partnera i pouzdanih brendova u svijetu medicinskih pomagala. Imaju preko 2000 veleprodajnih kupaca i partnera, a osim u Hrvatskoj posluju unutar EU i susjednih zemalja. Karl Dietz ima 7 maloprodajnih i 3 proizvodne lokacije u Hrvatskoj.

Sjedište tvrtke, zajedno s proizvodnjom i izložbenim salonom smješteno je na adresi Sinjska cesta 6a u Kninu, a možete ih kontaktirati mailom info@kdk.hr ili nazvati 0800 234 500.
Dodatne informacije potražite na Web-u, Facebooku i Instagramu.

Huknet/Promo

PRIJAVE U TIJEKU: Postani student na Veleučilištu u Šibeniku


Veleučilište u Šibeniku raspisalo je natječaj za upis studenata u prvu godinu preddiplomskih studija u akademskoj godini 2022./2023. Budući studenti mogu birati između četiri preddiplomska studija koja se trenutno izvode na Veleučilištu – Turističkog menadžmenta, Upravnog studija, Prometa i Poslovne informatike.

Moderni studijski programi okrenuti tržištu rada

Prije dvije godine Veleučilište je pokrenulo dva nova studijska programa – Turistički menadžment i Poslovnu informatiku, te je tako odgovorilo na povećanu potražnju tržišta rada za turističkim i IT kadrom. Istovremeno, studij Prometa, jedini takve vrste u Dalmacije, u potpunosti je moderniziran, kao i Upravni studij na kojem se polovice nastave izvodi u popodnevnim terminima u turnusima (dva tjedna se slušaju predavanja samo iz jednog predmeta te nakon toga slijedi ispit) čime se studentima, pogotovo onima zaposlenima jamči dodatna fleksibilnost studiranja.

Jedna od najznačajnih karakteristika studijskih programa Veleučilišta je čak 450 sati stručne prakse koje Veleučilište osigurava svakom studentu kroz ugovore s partnerskim organizacijama iz javnog i privatnog sektora. Na taj način studenti osim teorijskih odmah stječu i praktična znanja koja im olakšavaju ulazak na tržište rada. Da je odabir studiranja na Veleučilištu u Šibeniku pametno ulaganje u budućnost potvrđuje i činjenica da je zapošljivost naših studenata po završetku studija veća od 85%.

Visoki standard studentskog života

Krajem 2020. završena je rekonstrukcija i nadogradnje postojeće zgrade Veleučilišta čime su osigurani najmoderniji prostori za studiranje u Hrvatskoj. Pored novih predavaonica studentima je tako od ove godine na raspolaganju i suvremena knjižnica, čitaonica, chill-out zona te predivni studentski park. Također, na udaljenosti od samo 200 metara od Veleučilišta nalazi se i studentski restoran (menza). Do početka akademske godine 2022./2023. biti će završena i izgradnja novog studentskog doma „Palacin“, kapaciteta 330 kreveta vrijednog 90 milijuna kuna.

Posebna pažnja posvećuje se izvannastavnim aktivnostim studenata pa se tako tijekom cijele godine organiziraju studentske večeri, pub kvizovi, stand up komedije, termini za nogomet i košarku, izleti u prirodu te studentima uvijek najzanimljivija – putovanja po Hrvatskoj i inozemstvu.

Važno je napomenuti da su troškovi života u Šibeniku idealni za prosječni studentski budžet, a dodatnu priliku za povećanje budžeta predstavlja mogućnost rada preko student servisa u brojnim poduzećima i ustanovama koje se bave turizmom i drugim gospodarskim djelatnostima u Šibensko-kninskoj županiji.

Studiranje i stručna praksa u inozemstvu uz potporu od 720 eura mjesečno

Veleučilište kroz ERASMUS+ i CEEPUS programe omogućuje svojim studentima da dio svog studiranja uz financijsku potporu provedu u inozemstvu na preko 40 međunarodnih visokoobrazovnih ustanova s kojima Veleučilište ima sklopljene ugovore. Osim toga, studentima se kroz ERASMUS+ program omogućava da uz financijsku potporu obave stručnu praksu u inozemstvu u trajanju od najmanje dva, a najviše 12 mjeseci.

Uvjeti za upis

Mogućnost upisa na preddiplomske stručne studije Veleučilišta u Šibeniku imaju kandidati koji su završili četverogodišnju srednju školu u Hrvatskoj i položili državnu maturu. Mogućnost upisa imaju i kandidati koji su završili srednjoškolsko obrazovanje prije školske godine 2009./2010., kao i kandidati koji su završili srednjoškolsko obrazovanje izvan Republike Hrvatske. Prijave u ljetnom upisnom roku vrše se putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilista (NlSpVU) do 21. srpnja 2022.

Sve informacije o mogućnostima studiranja, prijavi i upisu na Veleučilište u Šibeniku mogu se dobiti kod prodekanice za nastavu Ivane Beljo na e-mail: ibeljo@vus.hr, kao i na OVOJ POVEZNICI

Huknet/Sponzorirani članak

Održana završna konferencija projekta udruge ZvoniMir ‘Zaželi joj zapošljavanje II’: 33 žene pomogle 250 obitelji


Godinu dana rada gerontodomaćica kroz projekt udruge ZvoniMir “Zaželi joj zapošljavanje II” upravo završava, pa smo iskoristili priliku i pobrojili sve postignute rezultate koji su ujedno i predstavljeni na završnoj konferenciji.

Projekt Zaželi joj zapošljavanje II provodio se na područjima gradova Knin, Skradin i Drniš te općinama Kistanje, Ervenik i Biskupija. Izravno su utjecali na više od 250 obitelji kroz zapošljavanje 33 žene u nepovoljnom položaju na tržištu rada, koje su skrbile o 201 starijoj osobi ili osobama u nepovoljnom položaju odnosno osobama s invaliditetom.

Tijekom 12 mjeseci radnog odnosa projekta podijelili su 2160 paketa starijim i nemoćnim osobama sa higijenskim potrepštinama koje su poslužile u održavanju njihovih domaćinstava i osobne higijene, a zapošljavanjem 33 osobe su kroz uplaćene prireze i poreze povećali i budžete lokalnih zajednica.

U suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem – Knin, 10 zaposlenica je osposobljeno za zvanje „sakupljačica i prerađivačica ljekovitog bilja“ što im je otvorilo mogućnost proizvodnje kozmetičkih i ljekovitih pripravaka kojima kroz kućnu radinost mogu osigurati prihode. Ujedno ih ova priznata edukacija stavlja u konkurentniji položaj na tržištu rada gdje se mogu istaknuti stečenim vještinama.

Partneri na projektu bili su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb Knin.

Vrijednost projekta Zaželi joj zapošljavanje II u iznosu 2.676.701,63 kn u cijelosti je financirana iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali za razdoblje 2014.- 2020. godina.

– Završnu konferenciju smo zaključili postignućem svih planiranih rezultata i snažnom željom da se ova programska ideja nastavi na zadovoljstvo svih koji su bili uključeni u projekt Zaželi joj zapošljavanje II – poručili su iz udruge ZvoniMir.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge Zvonimir.

Izbornik