Sortiraj po:
Pogledaj:

Kategorija: Sport

Osnovan županijski Gimnastički savez; Predsjednik Mario Škegro iz GK Knin


U Šibeniku se po prvi puta u povijesti osnovao Gimnastički savez, Šibensko-kninske županije te ujedno i prvi Regije Jug, a osnovali su ga klubovi iz naše županije – GK Knin, GK Dišpet, KRG Nebo i GK Šibenik-Dalmacija.

Na osnivačkoj skupštini sudjelovali su predstavnici klubova Mario Škegro, Davorin Dobrijević, Mario Vlahov, Dragica Gulin i Nena Kulušić te predsjednik nacionalnog saveza Marijo Možnik.

Za predsjednika saveza izabran je Mario Škegro (GK Knin).

Kninjanka Matea Jelić osvojila olimpijsko zlato!


Kninjanka Matea Jelić olimpijska je pobjednica!

U finalu olimpijskog taekwondo turnira u kategoriji do 67 kilograma Matea je u infarktnoj završnici pobijedila Britanku Lauren Williams iz Velike Britanije 25:22 i osvojila zlatnu olimpijsku medalju.

Prije samoga finala, Matea je pobijedila u tri borbe. U osmini finala savladala je Lauren Lee s Haitija 22:2 (prekid), u četvrtfinalu Brazilku Milenu Titoneli 30:9 (prekid), a u polufinalu Amerikanku Paige McPherson 15:4.

Matea Jelić rođena je 23. prosinca 1997. godine u Kninu gdje je završila osnovnu i srednju školu. Sportski je ponikla u kninskom Taekwondo klubu DIV Knin gdje joj je trener bio Dragan Pinjuh. Kao članica tog kninskog kluba 2014. godine je postala juniorska prvakinja svijeta.

Godine 2016. Matea prelazi u TK Marjan iz Splita. Aktualna je prvakinja Europe i prva na svjetskoj rang listi.

Matea uvijek, u svim prigodama, s ponosom ističe da je iz Knina i taj njen lokalpatriotizam je vrlo izražen. Obitelj joj živi u Kninu, a taekwondoom se uspješno bavi i njena mlađa sestra Ivona Jelić.

ČESTITAMO NAŠOJ MATEI!

Foto: Ivica Šimić (arhiva Hukneta)

Olimpijska medalja stiže u Knin! Matea Jelić u finalu; Srebro osigurano


U polufinalu taekwondo olimpijskog turnira u kategoriji do 67 kilograma Matea Jelić je pobijedila Amerikanku Paige McPherson 15:4 i osigurala srebrnu medalju. To je prva medalja za Hrvatsku na ovim Olimpijskim igrama.

Borbu za zlato Kninjanka će imati u 14:30 sati, a u Kninu bi se polako trebao organizirati doček.

U ponedjeljak se ranije ustajemo: Matea Jelić prvu borbu u Tokiju ima u 4:30 ujutro; Eventualne borbe za medalje kreću od 13:30 sati


Prvu borbu na Olimpijskim igrama u Tokiju Matea Jelić ima u ponedjeljak u 4:30 sati ujutro po srednjoeuropskom vremenu. Tada se u osmini finala teakwondo ženskog olimpijskog natjecanja u kategoriji do 67 kilograma sastaje s Haićankom Lauren Lee.

Četvrtfinalne borbe bit će na rasporedu u 7:00, 7:30, 8:00 i u 8:30 ujutro po našem vremenu.

Polufinala su na rasporedu u 9:00 i u 9:30 ujutro.

Borbe repasaža za broncu započinju u 12:00 i u 12:30 sati. U repasažu nastupaju po dvije najbolje gubitnice iz osmine finala i dvije najbolje gubitnice četvrtfinala. Pobjednice ovog repasaža će se kasnije boriti s gubitnicama polufinala za ukupno dvije bronce koje se dodjeljuju.

Borbe za dvije brončane medalje su u 13:30 i 14:00 sati.

Na kraju, borba za zlato je u 14:30 sati.

Sretno Matea!

I. Š.

TK DIV Knin bogatiji za tri crna pojasa


Danas je u Zagrebu pod budnim okom komisije za zvanja Hrvatskog Taekwondo saveza održano polaganje za majstorska zvanja. Sukladno epidemiloškim mjerama, polagači su bili raspoređeni po grupama od 20 sportaša u određenim različitim satnicama termina.

Iz TK Div Knin kluba polaganju su pristupili Ana Popović te Lana i Nika Dumančić. Kandidatkinje su pokazale zavidno poznavanje taekwondo-a, praktično i shodno pojasu za koji su polagale.

Sve tri kninske sportašice uspješno su položile za 1. POOM i ovom prilikom im čestitamo.

Josip Teskera seniorski U-21 prvak Hrvatske! Pratljačić brončani!


Josip Teskera iz Taekwondo kluba DIV Knin seniorski je U-21 prvak Hrvatske! Njegov klupski kolega Mateo Pratljačić osvojio je brončanu medalju!

Zanimljiv je podatak da Josip trenira u TK DIV Knin od svoje šeste godine te je prošao kroz sve dobne skupine Hrvatske reprezentacije i natjecao se kao kadet, junior, senior i U21 senior.

Današnjom pobjedom na Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore u Zadru Josip je osigurao i nastup na Europskom seniorskom U-21 prvenstvu u Estoniji.

Pojedinačnim medaljama borci TK DIV Knin pridodali su i pehar za ekipno treće mjesto.

I. Š.

Josip Teskera brončani na jakom G2 turniru u Beirutu


Josip Teskera iz Taekwondo kluba DIV Knin osvojio je brončanu medalju na jakom G2 turniru u Beirutu.

U prvoj borbi savladao je predstavnika Kazahstana 11:9, a u drugoj predstavnika Uzbekistana 10:4. U trećem kolu Josip je u neizvjesnoj borbi izgubio 23:32 od Kazahstanca koji je na kraju osvojio turnir.

Josip Teskera je ovom broncom osigurao dodatnih 7.20 bodova u svjetskom i olimpijskom rankingu.

I. Š.

Kristina Jakovljević unatoč ozljedi koljena do bronce na državnom juniorskom prvenstvu


Unatoč ozljedi koljena Kristina Jakovljević iz Taekwondo kluba DIV Knin osvojila je broncu na Juniorskom prvenstvu Hrvatske.

– Jedna ranija ozljeda od prije dva mjeseca parcijalne rupture prednjeg križnog ligamenta nas je mučila i mislili smo da smo je sredili, ali već u prvoj borbi Kristina je osjetila bol i pala na tatami. Nakon dvominutne pauze se ustala i stisnula zube, a koljeno je ipak izdržalo tu borbu koju smo pobijedili s 4:0. Drugu borbu smo rutinski odradili više udarcima šakom bez pretjeranog naprezanja koljena i pobijedila je s 13:0, a polufinalnu borbu smo ipak radili s 50%, Ta borba završila je gubitkom na zlatni bod (4:4) – komentirao je trener Dragan Pinjuh.

Kristina Javkovljević se inače ranije kvalificrala na Europsko prvenstvo U21 u Estoniji.

I. Š.

Ana Marija Mikulić kadetska prvakinja Hrvatske; Nika Dodik i Lana Sigut brončane


Ana Marija Mikulić iz Taekwondo kluba DIV Knin kadetska je prvakinja Hrvatske.

S ovim uspjehom na državnom kadetskom prvenstvu u Zaprešiću Ana Marija se kvalificirala na Europsko kadetsko prvenstvo u Estoniji.

Nije to jedini uspjeh DIV-ovaca na ovom prvenstvu jer su Nika Dodik i Lana Sigut osvojile brončane medalje.

I. Š.

Zlatom u Sofiji Ivona Jelić se kvalificirala na Europsko kadetsko prvenstvo


Na kvalifikacijskom turniru u Sofiji Ivona Jelić iz TK Olympic Knin izborila je tri pobjede i osvojila zlato.

Na taj način plasirala se na Europsko kadetsko prvenstvo!

Na istom turniru u Sofiji juniorka Matea Jelić (razlikovati od Olimpijke Matee Jelić) zaustavljena je u prvom kolu od predstavnice Cipra 14:10.

I. Š.

Izbornik