• Naslovna
  • Društvo
  • Matea Jelić dobila nagradu “Franjo Bučar”, najveće državno priznanje za sport

Matea Jelić dobila nagradu “Franjo Bučar”, najveće državno priznanje za sport


Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u petak su u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu uručili Državne nagrade za sport “Franjo Bučar” za 2021. godinu, najveće državno priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje sportašicama i sportašima, trenerima, stručnim djelatnicima i svim pojedincima koji čine sustav sporta.

Dobitnici nagrade za životno djelo u 2021. godini su Željko Klarić, Mihovil Nakić-Vojnović i Đurđa Fočić Šourek, dok su dobitnici godišnje nagrade za 2021. godinu Matea Jelić, prof. dr. sc. Boris Labar, Damir Šolman, Željko Jerkov, prof. dr. sc. Slavko Trninić, Nikola Mektić, Mate Pavić, Anđela Mužinić Vincetić, Helena Dretar Karić, Nenad Šoštarić, prof. dr. sc. Damir Knjaz i Hrvatski taekwondo savez.

Predsjednik Vlade Plenković i ministrica Brnjac čestitali su svim dobitnicima te poručili kako su sportski uspjesi i postignuća obveza da Vlada Republike Hrvatske i dalje nastavi snažno podupirati sport, sportašice i sportaše.

HINA
Foto: HOO

Izbornik