• Naslovna
  • Sponzorirani članak
  • U sklopu projekta ‘Razvoj partnerskog vijeća za tržište rada ŠKŽ’ održane edukacije o poduzetništvu za nezaposlene osobe

U sklopu projekta ‘Razvoj partnerskog vijeća za tržište rada ŠKŽ’ održane edukacije o poduzetništvu za nezaposlene osobe


Razvojna agencija Šibensko-kninske županije u sklopu projekta ‘Razvoj partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije faza III’ organizirala je edukacije o poduzetništvu za nezaposlene osobe. Edukacije su za pet grupa održane u prostorijama HZZ-a u Šibeniku.

– Prva grupa edukaciju je pohađala početkom srpnja, a održano je pet grupa edukacija u kojima je ukupno sudjelovao 41 polaznik. Tijekom edukacije polaznici su stekli vrlo vrijedna i korisna znanja o otvaranju poslovnog subjekta i poduzetništvu općenito s posebnim naglaskom na izradu poslovnog plana, načine prijave kreditnog zahtjeva za HAMAG BICRO ESIF zajmove, HBOR kreditne mjere, izradu financijske analize tržišta, izradu analize ponude i potražnje na tržištu, pregled poticajnih mjera za nezaposlene i postupak otvaranja poslovnog subjekta – kazali su iz Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

Uz edukacije o poduzetništvu, Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije raspisala je i javni poziv za dodjelu potpore male vrijednosti u svrhu samozapošljavanja kojim se dodjeljuju potpore u pojedinačnom iznosu do 50.000 kuna. Javni poziv namijenjen je bio nezaposlenim osobama s područja županije koje udovoljavaju kriterijima pripadnosti ranjivim skupinama.

Poziv je raspisan u okviru Programa dodjele potpora za samozapošljavanje – program potpora male vrijednosti čiji je cilj poticanje samozapošljavanja osoba, pripadnika ranjivih skupina, koje žele pokrenuti vlastiti posao na području Šibensko-kninske županije, a osobe koje su prisustvovale na edukaciji o poduzetništvu za nezaposlene dobivaju dodatne bodove pri ocjenjivanju prijava.

Edukacije o poduzetništvu financirane su iz Projekta „Razvoj partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije faza III“ (UP.01.3.1.01.0083).

Projekt ‘Razvoj partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije faza III’, vrijedan 1.981.518,59 kuna, provodi Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Šibenik, Šibensko-kninska županija, Ured HGK za područja posebne državne skrbi Knin i Srednja škola Lovre Montija.

Projekt je 85% financiran temeljem Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok je 15% iznosa osigurano iz proračuna

Huknet/sponzorirani članak

Izbornik