• Naslovna
  • Društvo
  • Legendarni brico Ante Belakušić odlazi u mirovinu; Sutra mu je zadnji radni dan

Legendarni brico Ante Belakušić odlazi u mirovinu; Sutra mu je zadnji radni dan


Legendarni kninski brico Ante Belakušić odlazi u mirovinu. Šjor Ante će raditi još sutra, a onda u 75. godini života ide na zasluženi odmor.

U 55 godina radnog staža nikada nije bio na bolovanju niti na godišnjem što je kuriozitet, mogli bi reći, i u svjetskim okvirima.

Njegova brijačnica je ponajviše sličila onoj u Velom mistu, a šjor Ante – popularnom Meštru iz ove televizijske serije Miljenka Smoje i Joakima Marušića. Komentiranje politike, sporta, života i ljudi u gradu bio je sastavni dio odlaska kod šjor Ante.

Bilo je tu i zbijanja šala na svačiji račun pa i na račun klijenata. Meni je tako jednom, dok me je brijao – ostavio Hitlerove brčiće, uz objašnjenje da mi to ne smije brijati da mi ne prokrvari prišt kojega sam doista imao na tom mjestu. Moja nagovaranja da mi to obrije bila su uzaludna, a brijačnica je zvonila od smijeha šjor Ante i mog prijatelja Juga, koji je čekao red na brijanje. Na kraju sam morao prihvatiti ovu kvalitetnu podvalu i otići kući s rukom preko Hitlerovog brka – da me nitko ne vidi.

Šjor Ante, želim vam puno zdravlja i lijepih trenutaka u zasluženoj mirovini!

I. Š.

Izbornik