Foto vijest: Nasip na Krki dobio stazu


Nastavlja se uređenje Cesarićeve obale. Nakon što je popločano svih 17 stepeništa koja s nasipa vode na obalu, odnosno na cestu, nasip je dobio stazu od sitnoga šljunka.

Riječ je o projektu koji je sufinanciran od strane Ministarstva turizma, vrijednim ukupno 400 tisuća kuna. Projektom je predviđena i izrada rukohvata na svim stepeništima.

No, tim projektom neće stati radovi na uređenju područja uz Krku. Naime, ideja čelnika Grada je da se odobrenim sredstvima iz Europskih fondova ovaj projekt uvelike nadogradi tako da će se urediti kompletna pješačko biciklistička šetnica od Sastavaka do Krčića.

To bi, neslužbeno doznajemo, uključivalo gradnju tri drvena pješačko biciklistička mosta, jedan kod Sastavaka, odnosno ušća Butižnice (Brzice) u Krku, drugi kod ušća Orašnice u Krku, a treći u Kovačiću.

Cijela šetnica trebala bi, po tim preliminarnim idejama, biti osvijetljena te bi imala odmorišta i sadržaje za sportsku rekreaciju, a na Marunuši bi bio izgrađen i svojevrsni centar za mlade na otvorenome koji bi imao i ljetnu pozornicu.

Autorska prava su vlasništvo udruge HUK

Izbornik