Sa sjednice Gradskog vijeća: U cilju razvoja turizma izmijenjen prostorni plan


090415_9badbd05e15838257e01Gradski vijećnici Knina održali su drugu sjednicu u ovome mjesecu.

U središtu današnjeg zasjedanja bile su ciljane izmjene i dopune Prostornog plana uređenja grada Knina. Kako je intencija gradske uprave razvoj turizma, izmjenama prostornog plana, dio sportsko-rekreacijske zone Šarenih jezera i to na dijelu omeđenim planiranom  južnom obilaznicom Knina, lokalnom cestom za Biskupiju, velikim Šarenim jezerom i rijekom Kosovčicom, planira se kao zona ugostiteljsko-turističke namjene i zona rekreacijske namjene autokamp. Kako je pojasnio izrađivač prostornog plana Damir Vujčić, ovo područje neće plaviti. Potvrdile su to i Hrvatske vode koje su dale suglasnost na predložene izmjene.

Gradonačelnica Josipa Rimac kaže kako se izmjene ne rade za nekog određenog investitora jer još nije ni poznat,no otvaraju se mogućnosti da tu dijelom ili  u cijelosti bude autokamp, hostel ili neki drugi oblik smještaja.

U funkciju turizma stavlja se i područje bivšeg vojnog skladišnog kompleksa sjeverno od Atlagića mosta. I tu je dana mogućnost za autokamp, ali i akvapark.

U gospodarskoj zoni Oćestovo dozvoljene su solarne elektrane i to na maksimalnoj površini od 15 hektara.

Što se tiče ciljanih izmjena GUP-a grada Knina, dio se odnosi na industrijsku zonu Preparandija u kojoj je predviđeno reciklažno dvorište. Uključena je i izmijenjena trasa južne obilaznice Knina, te  izvan snage stavljeno uređenje Drpine glavice.

Vijećnici su usvojili izvješća o poslovanju gradskih tvrtki i ustanova: Komunalnog poduzeća, Čistoće i zelenila, Upravitelja, Turističke zajednice i Matice.

Izvor: HRT Centar Knin

Izbornik