Večeras predavanje Anite Šupe “Istine i laži o hrani”


naslovnica_istine_i_lazi_o_hraniVečeras će se u 19 sati na kninskom Veleučilištu u okviru manifestacije “Noć knjige”, a u organizaciji Narodne knjižnice Knin održati predavanje Anite Šupe “Istine i laži o hrani” te predstavljanje istoimene knjige.

Na predavanju će biti riječi o tome što je čovjekova prirodna, izvorna hrana i što su ljudi jeli prije epidemije modernih bolesti, zatim kako su mitovi o štetnosti masnoće i kolesterola doveli do pogoršanja ljudskog zdravlja, a postavit će se i pitanja jesu li žitarice doista zdrava hrana ili samo profitabilna hrana te koji se komercijalni interesi kriju iza službenih prehrambenih smjernica.

Autorica će iznijeti informacije o pšenici i glutenu, po njoj, skrivenom uzročniku upalnih i autoimunih bolesti, a govorit će i o tome koja nas hrana ubija, a koja liječi te kako mršaviti zdravo i bez gladovanja.

Teme predavanja bit će i zdrava probava kao uvjet za dobro zdravlje, zatim važnost zdrave crijevne mikroflore, ali i problem propusnih crijeva. Autorica će dati i savjete kako jednostavnim promjenama prehrambenih navika vratiti i sačuvati svoje zdravlje i vitalnost.

Anita Šupe, nutricionistica iz Šibenika, diplomirala je na Geteburškom sveučilištu u Švedskoj gdje je živjela 10 godina. Za razliku od većine nutricionista, ne promovira službeno prihvaćene stavove i prehrambene smjernice, jer smatra da su one znanstveno neosnovane, odnosno da su rezultat loše provedenih zastarjelih istraživanja i iznad svega komercijalnih interesa.

Sa svojim popularnim knjigama i blogom, u našim je krajevima uspjela pokrenuti pravu malu prehrambenu revoluciju, promovirajući izvornu Paleo – LCHF prehranu.

Godine 2013. se s obitelji iz Švedske vraća u rodni Šibenik odakle djeluje kao autor, predavač, savjetnik za prehranu te izdavač.

Autorska prava su vlasništvo udruge HUK

Izbornik