U OŠ Domovinske zahvalnosti dolaze tableti i e-dnevnici


090008_7b97b4fbe36d7f2e9bcdPočetkom iduće školske godine u 20 hrvatskih škola uvode se pametne ploče, tableti i e-dnevnici.

Među njima je i Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin. Dio je to pilot projekta e-Škole kojeg provodi Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNET u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta. Na natječaj je,naime,  prijavljeno 700 škola, odabrano ih je 150, a s prvih 20 danas su potpisani ugovori o provedbi projekta.

Osnovna škola Domovinske zahvalnosti prva je škola u Šibensko-kninskoj županiji koja kreće s digitalnom nastavom. Ravnatelj Ivan Uzun ističe kako sada , kroz svibanj i lipanj, predstoji edukacija učitelja i nastavnika, prije svega o korištenju e-dnevnika. Digitalna će nastava tako učiteljima smanjiti papirologiju, dok će  učenicima olakšati usvajanje nastavnog gradiva.

Uz OŠ Domovinske zahvalnosti, projektom e-škole obuhvaćene su i OŠ Jurja Šižgorića i Gimnazija Antuna Vrančića iz Šibenika. One bi s digitalnom nastavom trebale početi najkasnije u siječnju iduće godine.

Izvor: HRT Centar Knin

Izbornik