• Naslovna
  • Sport
  • Pobjeda Dinare u četvrtfinalu županijskog kupa: Dinara – Vodice 2:1

Pobjeda Dinare u četvrtfinalu županijskog kupa: Dinara – Vodice 2:1


OLYMPUS DIGITAL CAMERATekst i foto: Ante Livaja

KNIN – Igralište podno Tvrđave. Gledatelja 100. Sudac: Dino Papak (Šibenik) 6,5. Pomoćnici: Bilušić i Vučenović.

STRIJELCI: 1:0 – Jurić (29), 2:0 – Amanović (39), 2:1 – Lekaj (83).

DINARA: Milić 7, Jurić Grgić 6,5, Bogut 7, Marina 6,5, Amanović 7,5, Mlikota 6,5, Jurić 7 (od 79. Juko -), Manojlović 6,5 (od 88. Sarić -), Krvavica 6,5, Lučić 7, Rašić 7. TRENER: Miroslav Čalić 7.

VODICE: Nikolac 6, Junaković 6, Mijić 6, Lekaj 6,5, Zoričić 6,5, Grubelić 6, Skočić 6,5, Ljubić 6, Bašić 6,5, Ušljebrka 6,5 (od 81. Žilić -), Vuković 7. TRENER: Darko Vlatković 6.

IGRAČ UTAKMICE: Lazar Amanović.

Minimalnu ali zasluženu pobjedu ostvarila je mlada, respektabilna momčad Dinare u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa Šibensko-kninske županije, nad favoriziranim sastavom Vodica. Kninjani su definitivno bili bolja momčad i zapravo je istinska šteta što su pred kraj utakmice posustali, te nakon auta, primili pogodak, koji im je umanjio izglede za prolaz u polufinale. No, u utakmicama kupa uvijek je bilo nepredviđenih rezultata, tako da u uzvratu ništa nije nemoguće.

Dinara je u prvom poluvremenu bila bolja momčad, dominirala je, stvarala prigode, zabijala golove ali i promašivala, što je u nogometu posve logičan slijed događanja. Kninjani su poveli nakon lijepo izrađene akcije cijelog veznog reda. Naime, Mario Lučić je dubinskom loptom u prazan prostor poslužio Marina Jurića, ovaj je reagirao spretno, prevario je vratara gostiju i loptu plasirao u praznu mrežu. Dinara je podebljala svoje vodstvo preko Lazara Amanovića, koji je glavom nakon kornera, kojeg je izveo Filip Bogut, loptu od poda zabio u mrežu. Domaćini su u prvom dijelu zapucali još dvije prigode, udarac Bruna Krvavice skinuo je vratar gostiju, dok je projektil Rašića otišao van okvira gola. Gosti su pak matnu prigodu imali preko Bašića, ali je vratar Mario Milić čudesnom intervencijom sačuvao svoju mrežu.

U nastavku su Vodičani imali više od igre, no, izuzev postignutog pogotka čiji je egzekutor bio Lekaj, Skočić je iz “stotog” auta pogodio Vukovića u prsa, ovaj je produžio do Lekaja, koji je zabio pored nemoćnog Milića, zapravo prave prigode nisu imali.

Rezultat mlade momčadi Dinare zapravo još više dobiva na težini kad se zna da u pripremnom periodu, koji je trajao vrlo kratko, ni jednu provjeru nisu odigrali. Sa druge pak strane Vodičani su odigrali pet utakmica pripremnih. Uzvrat se igra u subotu (11.4.) u Vodicama.

Tekst i foto: Ante Livaja

Autorska prava su vlasništvo udruge HUK

Izbornik