• Naslovna
  • Društvo
  • Na Veleučilištu sastanci na temu “Suradnja znanosti i gospodarstva – put razvoja ruralnih područja“

Na Veleučilištu sastanci na temu “Suradnja znanosti i gospodarstva – put razvoja ruralnih područja“


img_knin_veleucilisteVeleučilište Marka Marulića organizira u utorak u 10 sati u svojim prostorima sastanke na temu „Suradnja znanosti i gospodarstva – put razvoja ruralnih područja“, a sve u okviru aktivnosti projekta „Jadranska mreža za transfer tehnologija – TTAdria“.

„Jadranska mreža za transfer tehnologije – TTAdria“ je projekt sufinanciran sredstvima Europske Unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu je partner u projektu te organizira poslovne sastanke dionika razvoja iz područja biotehničkih znanosti.

Svrha poslovnih sastanaka je omogućiti razmjenu iskustava i znanja različitih profila poduzetnika i znanstvenika kroz B2B sastanke te tako pridonijeti umrežavanju znanstvenih institucija s malim i srednjim poduzetnicima. Stvaranjem novih kontakata omogućiti će se suradnja u razvoju novih inovativnih proizvoda na području biotehnologije.

Cilj poslovnih sastanaka je ukazati malim i srednjim poduzetnicima te znanstvenoj zajednici na mogućnosti koje im se pružaju za zajedničku suradnju. Tijekom poslovnih sastanaka prezentirat će se uspješni primjeri suradnje znanstvenika i gospodarstva u razvoju i plasmanu novih proizvoda i/ili usluga.

Zaštita autohtonih proizvoda oznakom izvornosti moguća je upravo suradnjom znanosti i gospodarstva, a primjer zaštite sira iz mišine oznakom izvornosti (OI, PDO) prezentirat će se tijekom sastanaka. Isto tako, za razvoj ruralnih područja i njihovog očuvanja u izvornom obliku, moguće je razvijanjem različitih oblika turizma, kao što su zdravstveni i seoski turizam.

Suradnju znanosti i gospodarstva moguće je financirati iz različitih izvora financiranja od kojih će u sklopu poslovnih sastanaka biti predstavljeni Poduzetnički impuls te Obzor 2020.

U pauzama predavanja predviđeni su termini za B2B sastanke u kojima se može ugovoriti 15 minutni sastanak sa nekim od sudionikoma radionice.

Svoje sudjelovanje na poslovnim sastancima, kao i dogovor o B2B sastanku možete potvrditi na e-mail: ljubica.ukic@veleknin.hr.

Autorska prava su vlasništvo udruge HUK

Izbornik