Proslavljena 25. obljetnica osnivanja HDZ-a u Kninu i Kijevu


U Kninu je večeras u ispunjenoj dvorani kninske srednje škole svečano proslavljena 25. obljetnica osnivanja HDZ-a za grad Knin i općinu Kijevo.

Članica Predsjedništva HDZ-a i gradonačelnica Knina Josipa Rimac posebno se zahvalila utemeljiteljima HDZ-a u Kninu i Kijevu, hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku osvrnuvši se na izjave onih koji propituju potrebu dizanja spomenika Tuđmanu u Kninu.

– Ako itko zaslužuje spomenik u Kninu, to je sigurno, za izgovorene riječi „imamo Hrvatsku, Knin je slobodan“, prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman i s ponosom možemo reći da ćemo 5. kolovoza imati spomenik. Također, nakon 1777. godine prvi put se u Kninu gradi crkva, crkva Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta koja će biti posvećena 5. kolovoza u čast svima koji su dali život za Hrvatsku. Kao simbol pobjede i zahvala braniteljima gradi se i muzej Oluja ’95 na tvrđavi koji će također biti otvoren za proslavu 20. obljetnice Oluje – kazala je Rimac i dodala kako se unatoč svemu tome nije zaboravilo na bitan segment života, gospodarstvo.

– U odnosu na 2014, godinu u Kninu je pala nezaposlenost za 14 posto. Također, danas nam je, kao jednom od rijetkih gradova, uručena darovnica od 25 milijuna eura, za uređenje tvrđave, stare gradske jezgre i pokretanje gospodarstva. U Kninu se stvara nova vrijednost i otvara mogućnost da mladi mogu opstati i ostati – ustvrdila je Josipa Rimac, dodavši da je plan razvoja koji ima HDZ zasnovan, između ostaloga, na decentralizaciji i racionalizaciji, a ne na ukidanju općina, gradova i županija.

Na proslavi obljetnice govorio je i glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić koji se također zahvalio utemeljiteljima HDZ-a, obiteljima poginulih hrvatskih branitelja te hrvatskim braniteljima.

– Posebno pozdravljam hrvatske branitelje u Savskoj 66. Dok god su tamo imat će podršku HDZ-a, jer se bore za dostojanstvo Domovinskog rata. Ovim putem pozivam hrvatsku vlast da uspostavi komunikaciju i dijalog s njima, jer oni su tamo samo zato jer tog dijaloga i iskrene komunikacije nema. Daj Bože da što prije odu, da napokon HDZ preuzme vodstvo u državi i da branitelji imaju iskrenog partnera i sugovornika u novoj hrvatskoj Vladi predvođenoj Tomislavom Karamarkom kao premijerom – kazao je Brkić istaknuvši kako su ispunjeni svi ciljevi programske deklaracije stranke iz 1989. godine.

– Ostvarili smo slobodnu i neovisnu hrvatsku državu, postali smo punopravna članica NATO-a i Europske unije i sad nam predstoji borba za kvalitetu života, borba za svako radno mjesto te za svakog mladića i djevojku u Hrvatskoj. Hrvatsko gospodarstvo zadnje tri godine tone i događa se egzodus Hrvata. Aktualna vlast nema ni vizije ni znanja niti volje da nas povede u bolje sutra. HDZ je sa svojim partnerima spreman za parlamentarne izbore. Pozivam vlast da ih što prije raspiše i tako prekine ovu agoniju – rekao je glavni tajnik HDZ-a poručivši svojim članovima da se nikad ne usude biti bahati, izgubiti doticaj s narodom i rješavati kroz HDZ svoje egzistencijalne i statusne probleme.

Autorska prava su vlasništvo udruge HUK

Izbornik