• Naslovna
  • Društvo
  • U novoj zgradi na Senjaku 57 stanova bivšim korisnicima stanarskog prava, a 23 braniteljima

U novoj zgradi na Senjaku 57 stanova bivšim korisnicima stanarskog prava, a 23 braniteljima


Obnova zgradaU Kninu je održan sastanak Koordinacije kninskih braniteljskih udruga i predstavnika Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Koordinacija je na sastanku dobila odgovor na pitanje kome su dodijeljeni stanovi u novoj zgradi na Senjaku.

– Što se tiče zahtjeva Koordinacije oko konačnog popisa korisnika stanova u novoizgrađenim zgradama na Senjaku, Koordinacija je dobila popis korisnika iz kojeg je vidljivo da su, od ukupno 80 stanova, samo 23 stana dodijeljena hrvatskim braniteljima, a ostali stanovi su dodijeljeni bivšim nositeljima stanarskog prava. Koordinacija je kao i ranije iskazala svoje nezadovoljstvo tako malim brojem dodijeljenih stanova hrvatskim braniteljima, jer su na početku izgradnje tih stanova hrvatskim braniteljima od strane tadašnjih djelatnika ureda bili obećani svi stanovi na način da će hrvatski branitelji svoje stare stanove vratiti Ministarstvu, a dobiti nove u Senjaku prema broju članova obitelji – izvijestio je predsjedavajući Koordinacije Tomislav Čolak.

Tema su bile i zgrade u Domagojevoj.

– Što se tiče zahtjeva Koordinacije oko konačnog popisa korisnika dviju zgrada na adresi Domagojeva 26 i 28, nismo dobili popis korisnika nego samo izvješće iz kojega je vidljivo da će u navedenim zgradama biti ukupno 24 stana, od kojih su 3 stana privatno vlasništvo. U osam stanova će se vratiti bivši korisnici, a za 10 stanova izdana je suglasnost korisnicima tijekom 2010. i 2011. godine dok će tri stana biti uvrštena na listu prvenstva za 2015. godinu. Koordinacija je iskazala nezadovoljstvo jer nije bila uključena u tijek dodjele suglasnosti za spomenutih deset stanova tijekom 2010. i 2011 godine – izvijestio je Čolak.

Razgovaralo se i o darovnicama na stanove i kuće.

– Što se tiče darovnica za stanove i kuće, od zadnjeg sastanka prije dva mjeseca potpisano je samo 16 darovnica, čime je koordinacija nezadovoljna, jer je navedeni proces darovanja trebao već davno završiti – kazao je Čolak.

Autorska prava su vlasništvo udruge HUK

Izbornik