• Naslovna
  • Politika
  • Japanski veleposlanik u Kninu; Upoznat će japanske turističke agencije s ljepotama Knina

Japanski veleposlanik u Kninu; Upoznat će japanske turističke agencije s ljepotama Knina


IMG_0234Veleposlanik Japana u RH Keiji Ide posjetio je danas Knin gdje je održao sastanak s kninskom gradonačelnicom Josipom Rimac i direktoricom kninske Turističke zajednice Mateom Lozančić.

Kninska gradonačelnica izvijestila je veleposlanika kako svoj treći mandat posvećuje razvoju turizma upoznavši ga s planiranim projektima na tom polju. Posebno je istaknula uređenje tvrđave, koja će se podijeliti u tri turistička segmenta i to arheološki dio, dio posvećen Kralju Zvonimiru te onaj posvećen Domovinskom ratu, a s tim u vezi, dodala je, zamišljeno je uređenje tri terase s ugostiteljskim sadržajem i suvenirnicama koje su prikladne uz svako razdoblje, odnosno tematsku cjelinu. Gradonačelnica je spomenula i projekte i aktivnosti vezane uz turističku valorizaciju Krke, a najavila je i skoro otvaranje stalnog muzejskog postava Oluje.

Japanski veleposlanik je najavio kako će pokušati približiti Knin i njegove ljepote turističkim agencijama u Japanu, a izrazio je i želju za dolaskom na otvaranje stalnog muzejskog postava Oluje.

Autorska prava su vlasništvo udruge HUK

Izbornik