• Naslovna
  • Društvo
  • Glogoški u Kninu: Ako budu ignorirali naše zahtjeve, nećemo čekati nove izbore

Glogoški u Kninu: Ako budu ignorirali naše zahtjeve, nećemo čekati nove izbore


IMG_0153– Korak od Trga Bana Jelačića do Markova trga je malen i bit će još manji. Na naš poziv budite spremni doći u Zagreb. Ako budu ignorirali naše zahtjeve, nećemo čekati nove izbore – kazao je na braniteljskoj tribini „100 posto za Hrvatsku“ održanoj u Kninu, predsjednik udruge stopostotnih invalida Domovinskog rata, Đuro Glogoški.

– Nakon smrti Tuđmana i Šuška, oni koji nisu htjeli Hrvatsku dobili su krila i došli su na vlast te su one koji su stvarali Hrvatsku odlučili pregaziti te im umanjiti ili oduzeti prava. Nezaposleni branitelji moraju založiti kuću da bi dobili 800 kuna opskrbnine. A kada dignu ruku na sebe, njihova obitelj mora vratiti novac od pomoći da bi sačuvala kuću. Također, u novom zakonu o Mirovinskom osiguranju stoji da će se mirovina razdvojiti na dva dijela, prema radnom stažu i prema posebnim propisima, a taj drugi dio Vlada, po zakonu, može po želji umanjiti – kazao je Glogoški dodavši da su se braniteljske mirovine od 2002. godine umanile za 28 do 40 posto.

– Morali smo nešto učiniti i zato smo u Savskoj. Hrvatski branitelji sada uz pomoć stručnog pravnog tima rade novi zakon o braniteljima koji mora postati ustavni – kazao je Glogoški napomenuvši da će po tom novom zakonu nezaposleni branitelji, dok ne nađu posao, dobivati naknade do visine minimalne plaće.

Klemm: Središnja proslava Dana domovinske zahvalnosti mora biti u Kninu

Predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm je na tribini u Kninu dao podršku kninskoj gradonačelnici u protivljenju nekim nastojanjima da se proslava 20. godišnjice Oluje izmjesti iz Knina.

– Preseljenje središnje proslave Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja iz Knina bilo bi omalovažavanje Domovinskog rata – kazao je Klemm.

Podršku branitelja je dobila i inicijativa kninske gradonačelnice da se spriječi ukidanje prava pripadnicima HVO-a koji se novim zakonskim mjerama neće tretirati kao branitelji.

Na tribini u Kninu govorio je i predsjednik Zbora gardijskih udruga Ante Deur koji je istaknuo da Domovinski rat mora biti temelj hrvatske države.

– Odjednom se ne smije reći tko je bio agresor. Tko na to upozori, naziva se desničarom – kazao je Deur na tribini održanoj u ispunjenom Domu HV-a u Kninu.

Autorska prava su vlasništvo udruge HUK

Izbornik