• Naslovna
  • Kultura
  • Usvojena Povelja o prijateljstvu pet hrvatskih kraljevskih gradova

Usvojena Povelja o prijateljstvu pet hrvatskih kraljevskih gradova


Hrvatski_kralj_Dmitar_Zvonimir_Knin_04082011_3Kninsko Gradsko vijeće danas je jednoglasno usvojilo Odluku o uspostavi prijateljstva i suradnje “5 hrvatskih kraljevskih gradova” – Biograda na Moru, Nina, Solina, Knina te Općine Tomislavgrad u BiH.

Odlukom se utvrđuje da između navedenih gradova i općina postoji interes za suradnju radi postizanja učinkovitije turističke promidžbe i zajedničkih projekata prema fondovima Europske unije, utemeljenih na kulturno-gastronomskoj suradnji s naglaskom na pograničnu suradnju s Općinom Tomislavgrad.

Povelja o prijateljstvu i suradnji naglašava kako su spomenuti gradovi i općine vezani kulturološkom bliskošću koja proizlazi iz zajedničke prošlosti te da isti uspostavljaju međusobnu suradnju i prijateljstvo jer su prepoznali zajedničke mogućnosti u razvijanju i širenju odnosa u svrhu ostvarivanja zajedničkih ciljeva na dobrobit svih svojih građana.

Bitno je napomenuti da donošenje i provođenje ove odluke ne stvara financijsku obvezu za Grad Knin.

Odluka o Povelji bila je danas jedina točka sjednice Gradskog vijeća koja je započela minutom šutnje u sjećanje na tragično stradalu obitelj Grizelj.

Predsjednik Gradskog vijeća Marinko Tokmakčija zahvalio se na kraju sjednice građanima Knina budući da na nedavno provedenim izborima u gradu nije zabilježen niti jedan incident te je čestitao novoizabranoj Predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović.

Autorska prava su vlasništvo udruge HUK

Izbornik