• Naslovna
  • Društvo
  • U srijedu 17. prosinca u Kninu radionica o kompostiranju; Prijavite se što prije

U srijedu 17. prosinca u Kninu radionica o kompostiranju; Prijavite se što prije


compostinghandsU srijedu 17. prosinca u Kninu će se održati radionica o kompostiranju. Radionica će se s početkom u u 12 sati održati u Ekološko-informativnom centru na Krki.

Prva u nizu radionica o kompostiranju bit će realizirana u okviru projekta „Centralizirano i decentralizirano kompostiranje u Kninu“ kojeg provodi Ekološka udruga Krka u partnerstvu sa kninskom tvrtkom Čistoća i zelenilo. Projekt je sufinanciran od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti i Grada Knina.

– Radionica će imati teoretski i praktični dio. U teoretskom dijelu će se održati prezentacija o kompostiranju koja će odgovoriti na pitanja što, kada, gdje, kako i zašto kompostirati. U praktičnom dijelu zajedno s posjetiteljima radionice složit ćemo korak po korak kompostnu hrpu i također dati savjete za samostalnu izradu kompostera. Naglašavamo kako ćemo svim sudionicima radionice darovati drveni ili plastični komposter te biorazgradive vrećice kako bi sami započeli s procesom kompostiranja, a podjela istih će biti u siječnju 2015. godine.  Svi sudionici će također dobiti i brošure i priručnike sa korisnim savjetima o kompostiranju – najavili organizatori.

Broj sudionika radionice je ograničen, kao i broj kompostera, stoga se mole građani da se što prije prijave za radionicu na e-mail: ekoloska.udruga.krka@si.t-com.hr ili telefon: 022 664-608.

Slijedeća radionica na istu temu biti će organizirana početkom 2015. godine.

Autorska prava su vlasništvo Udruge HUK

Izbornik