Obnavlja se kninska bolnica; Radovi vrijedni 16 milijuna kuna


Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost financirat će obnovu kninske Opće bolnice Hrvatskog ponosa sa 13 milijuna kuna, a ugovor je danas svečano potpisan u Kninu.

– Obnova uključuje postavljanje novog krovišta, fasada te prozora i vrata. Vrijednost radova je 16 milijuna kuna, a osim Fonda koji participira s 13 milijuna kuna, Ministarstvo zdravlja izdvojit će u tu svrhu 2,2 milijuna kuna, dok će jedan milijun uložiti kninska bolnica iz decentraliziranih sredstava. Radovi bi trebali biti gotovi do kraja 2015. godine – izvijestila je sanacijska upraviteljica bolnice, dr. Antonela Karačić naglasivši da će obnovom bolnica na godišnjoj razini štedjeti milijun i pol kuna.

Natječaj za izvođača radova može se očekivati vrlo skoro, najavio je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Sven Müller.

– Krajem ove godine raspisat će se natječaji za izvođača radova i nadzorne inžinjere. Radovi bi trebali započeti u ožujku iduće godine, a fond će osim u pripremi projekta aktivno sudjelovati i u provedbi. Naravno, pratit ćemo i druge programe Grada Knina – rekao je direktor Fonda.

Suradnja Grada Knina i Fonda za energetsku učinkovitost je prisutna godinama i rezultirala je nizom projekata, kazala je kninska gradonačelnica Josipa Rimac.

– Zahvaljujem se direktoru i djelatnicima Fonda koji su nas svih ovih godina naučili kako pisati projekte i povlačiti sredstva te kako zaštititi svoj okoliš. Obnova bolnice je veliki i važan projekt koji se, moram naglasiti, radio godinama. Zahvaljujem svima koji su radili na njemu, kako bivšem ravnatelju tako i djelatnicima bolnice. Posebno se zahvaljujem Fondu za sve projekte koje smo realizirali, ali i za one buduće. Grad Knin ih već ima spremne, ali dali ste nam i nove ideje za nove projekte – otkrila je kninska gradonačelnica.

Izbornik