Dinara Vodice 0:2


OLYMPUS DIGITAL CAMERAPiše: Ante Livaja

KNIN – Igralište podno Tvrđave. Gledatelja: 200. Sudac: Dino Papak (Šibenik) 7. Pomoćnici: Čvraljak i Radnić.

STRIJELCI: 0:1 – Roca (46), 0:2 – Deur (74).

DINARA: Serdarušić 6,5 P.Ercegovac 6,5 (od 66. Jurić-Grgić 6), Bogut 7, Amanović 7, Mlikota 6,5, Krvavica 6,5 (od 76. Gojević -), Jurić 6,5 (od 85. Franjkić -), Manojlović 6,5 (od 82. Ivančević -), Mijač 6,5 (od 89. Šćurić-Stapić -), Lučić 7, Teskera 6,5. TRENER: Miroslav Čalić 6,5.

VODICE: Juričev 7, Grubelić 6,5 (od 66. Troskot 6,5), Mijić 7,5, Lekaj 7 (od 87. Radonić -), Zoričić 7, Junaković 6,5, Skočić 7, Roca 6,5 (od 85. Višić -), Deur 7 (od 90. Vlahov -), Stegić 6,5, Batinica 6,5. TRENER: Darko Vlatković 7.

IGRAČ UTAKMICE: Ante Mijić.

Mlada momčad Dinare izgubila je bodove u srazu sa Vodičanima, ali Kninjani nisu pali bez “ispaljenog metka”. Štoviše, domaća momčad je u prvom dijelu susreta, zapravo ne da je bila bolji takmac, već je imala tri fantastične prigode za postizanjem pogodaka. Sa druge pak strane gosti nisu opasnije priprijetili, imali su možda više od igre ali njihova nadmoć je bila jalova. U 27. minuti nakon kornera, kojeg je izveo Aleksandar Manojlović, Bruno Krvavica je bio u situaciji da vratara gostiju “pita” gdje da šutira, no brzopleto je reagirao glavom sa svega četiri metra pogodio u njegovo tijelo na samoj gol liniji. Potom je Filip Bogut prošao nekoliko igrača i udarcem sa preko 25.metara uzdrmao stativu. U 42. minuti Slaviši Mijaču je Manojlović loptu podvalio, ovaj je izašao sam pred vratara gostiju, ali nije bilo ni snage a očito ni mirnoće, Slaviša je pucao no ne dovoljno dobro, pa je lopta otišla tik uz stativu.

Kazna kninskoj momčadi stigla je u prvoj minuti drugog dijela susreta. Na nabačenu loptu Ante Mijića, vratar Ante Serdarušić nije napravio dobru procjenu, lopta ga je prešla i pala baš na nogu Tonia Roce, koji je neometano plasirao loptu u nabranjei dio mreže. Gosti su nakon spretnog i sretnog postignutog pogotka imali nekoliko lijepih prigoda Deur, Batinica i Lekaj mogli su povećati prednost, ali je vratar Serdarušić u svim spomenutim situacijama bio nesavladiv. Manojlović je potom u dva navrata pokušao udarcima iz daljine, ali bez rezultata. Potom je Mijač bio u izglednoj prigodi da poravna, njegov pak udarac krajnjim naporom skinuo je vratar Ivan Šime Juričev. Šime Deur je zabio drugi pogodak za svoju momčad nakon što ga je Mijić pogodio u “trepavicu”, ovaj je rutinski, malo iskosa a unutar 16-terca zabio u sami ugao. Dinara je definitivno zaslužila i više od počasnog pogotka, usudili bi se reći barem bod, ali on nije stigao ni u 78.minuti kada je Manojlović izašao sam pred golmana gostiju, no njegov topovski udarac odsjeo je na gredi, lopta se doduše odbila na gol crtu ali izgleda da nije prešla gol liniju.

Bez trenera i šestorice

Buran je bio minuli tjedan u klubu podno kninske Tvrđave. Naime, Dujo Barić sad već bivši trener, je odstupio kako je i sam kazao zbog toga što se igrači, oni nositelji igre, nisu redovito dolazili na treninge, te kako ne želi voditi momčad u ligi sa četiri kluba. Izvršni odbor nije htio da seniorska momčad istupi iz Županijske lige, pa je stoga na mjesto trenera prve momčadi postavio Miroslava Čalića. Odlaskom trenera Barića na treninzima se nisu pojavljivali, a samim tim ni na utakmici sa Vodicama kapetan Stipe Ercegovac, Mario Milić, Đorđe Medaković, Damir Dilber i Željko Stojak. Ivan Matić već duže vrijeme sanira povredu od utakmice sa Rudarom. Hoće li se netko od navedenih igrača pojaviti naredni tjedan, objasniti razlog svog izostanka, te početi sa treninzima, a samim tim i konkurirati za naredne utakmice ostaje da se vidi.

Foto: Mlada momčad Dinare/uslikao: Ante Livaja

Izbornik