U nedjelju derbi: Dinara – Vodice


Dinara - grbPiše: Ante Livaja

Da nogomet nije umro u Šibensko-kninskoj županiji potvrđuje i činjenica da je respektabilna novinska kuća Slobodna Dalmacija, utakmicu 6.kola Županijske lige; Dinara – Vodice svrstala u Top 5. događaja u Dalmaciji za naredni nogometni vikend.

Spomenuta činjenica samo potvrđuje tezu da je Izvršni odbor Nogometnog kluba Dinara postupio ispravno kada seniorsku momčad nije htio isključiti iz natjecanja. Premda je više i suvišno bilo što napisati o Županijskoj ligi koja broji svega četiri kluba, nije zgorega napomenuti da su čelnici Dinare zagovarali ligu sa Zadarskim klubovima, ili u krajnjem slučaju da im dozvoli da u natjecanje uključe i drugu momčad Dinare. Sve je to dakako bilo potkrepljeno i pismenim tragom. Nogometni Savez Šibensko-kninske županije se ponio cinično i obmanuo javnost sa nizom tvrdnja koje su minulih dana izašle u Sportskim Novostima, sa činjenicama koje to nisu bile i koje su van svake pameti. Članovi Izvršnog odbora NS ŠKŽ čito nisu svjesni, ili bolje rečeno svjesni su svega ali svoje “katrige” čvrsto čuvaju, a što mladići završavaju na ulici to ih očito ne pogađa. Bilo kako bilo “vrzino kolo” brzo će se rasplesti, izborna Skupština NS Šibensko-kninske županije trebala bi se održati krajem mjeseca studenog.

Inače utakmica Kninjana i Vodičana uvijek je privlačila veliku pozornost, bio je to u pravilu dvoboj više od obične utakmice u kojem bi se narodnim rječnikom rečeno “gaće parale”. Statistika je na strani Vodičana koji su slavili u zadnja dva susreta, na koncu oni brane naslov prvaka osvojen prošle sezone. Zapravo su nijanse odlučivale u svakom od navedenih dvoboja, malo je nedostajalo da se pobjedom oslade kninski mladići. Dinara je minulog tjedna ostala bez trenera. Dujo Barić nije bio zadovoljan odazivom igrača na treninzima, a uz kako je kazao liga od četiri kluba nikoga ne zanima, pa je stoga odstupio.

Uprava je postavila Miroslav Čalić za novog stratega, koji je “vojnik” kluba. Iako je nezahvalan trenutak ničeg se kako kaže ne boji, štoviše, nekoliko mladića se reaktiviralo i za Vodice ćemo biti spremni kao zapete puške. Kninjani će definitivno utakmicu igrati, samo je pitanje u kojem sastavu jer su naznake da ima nekoliko nezadovoljnih igrača koji ne žele igrati. Tko su ti mladići koji žele napustiti Dinaru u situaciju sa kojom ama baš nitko nije zadovoljan, koja u ovom slučaju nije “Concordia”, znat ćemo nakon nedjeljnog sraza.

Sa druge pak strane Vodičani su puni samopouzdanja, njihov pak trener Darko Vlatković kaže da ne dolaze sa bijelim barjakom, da bi išao na pobjedu da igra protiv Šibenika, a kamo li ne protiv Dinare. Bilo kako bilo nedjeljni sraz podno Tvrđave Dinare i Vodica, koji počinje u 14.00 sati, ma sa koje kod strane gledali privlači pozornost.

Izbornik