• Naslovna
  • Gospodarstvo i turizam
  • Sutra na Veleučilištu sastanak na temu „Suradnja pčele i čovjeka – mogućnosti za suradnju znanosti i gospodarstva“

Sutra na Veleučilištu sastanak na temu „Suradnja pčele i čovjeka – mogućnosti za suradnju znanosti i gospodarstva“


pcele-kragujevac-dani-pcelarstvo-1328585176-47422Na kninskom Veleučilištu Marka Marulića u četvrtak će se u 10 sati održati sektorski sastanak na temu „Suradnja pčele i čovjeka – mogućnosti za suradnju znanosti i gospodarstva“.

Ovaj sastanak se održava u okviru aktivnosti projekta „Jadranska infrastruktura za transfer tehnologija – TTAdria“

Taj projekt je sufinanciran sredstvima Europske Unije kroz Europski fond za regionalni razvoj. Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu je partner u projektu te organizira sektorski sastanak iz područja biotehničkih znanosti kako bi približio znanstvena dostignuća s polja pčelarstva i medarstva malim i srednjim poduzetnicima.

Razmjena iskustava i saznanja različitih profila poduzetnika i znanstvenika pridonijeti će umrežavanju znanstvenih institucija s malim i srednjim poduzetnicima. Stvaranjem novih kontakata omogućiti će se suradnja u razvoju novih inovativnih proizvoda. Stoga je jedan od razloga zbog kojih se organizira sektorski sastanak, upravo upoznavanje malih i srednjih poduzetnika s novim znanstvenim dostignućima

Cilj sektorskog sastanka je upoznati male i srednje poduzetnike s novim znanstvenim i stručnim dostignućima u području zaštite pčela, proizvodnji kvalitetnog meda kao i mogućnostima za razvoj novih, inovativnih proizvoda te financiranje razvoja istih. Isto tako, upoznati će ih se s mogućnostima koje pruža eko pčelarstvo.

Sektorski sastanak završiti će s panel raspravom u kojoj će sudjelovati svi prisutni, na temu potreba sektora i područja na kojima se može razviti suradnja sa znanstvenim institucijama.

Dnevni red sastanka možete pogledati OVDJE

Izbornik