Oskarovac Lustig gostovao jučer u Kninu


76c6f5bb393ff3e0232f9d2b9901f0c7_700x550U sklopu projekta “Edukacijska jutra” treću godinu za redom u Kninu je gostovao dvostruki oskarovac Branko Lustig.

Za razliku od prije dvije godine kada su ga kninski učenici,bolje rečeno roditelji, bojkotirali zbog nespretno izgovorene rečenice kako Boga nema, dvorana Doma HV-a u četvrtak je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Učenici sedmih i osmih razreda te prvih razreda srednje škole došle su pogledati igrani film “Dječak u prugastoj pidžami” koji govori o strahotama Drugog svjetskog rata i to iz perspektive osmogodišnjeg dječaka.

“Došao sam širiti ljubav,isto što čini i papa Franjo. Ovim projektom želim mladima približiti tragediju holokausta na njima razumljiv način i tako promicati toleranciju. Djeci uvijek kažem-ne širite mržnju, budite tolerantni i dobri jedni prema drugima”, kazao je Lustig.

No, kninski učenici, danas nisu pokazali visok stupanj tolerancije. Od silne buke, oskarovac Lustig ,nije uspio ni završiti uvodni govor o filmu.

“Edukacijska jutra” dosad su održana 30-ak puta širom Hrvatske. Projekt podržava Ministarstvo obrazovanja i Agencija za odgoj i obrazovanja koja ga redovito ističe kao ogledni primjer izvaninstitucionalnog obrazovanja mladih.

Izvor: HRT Centar Knin

Foto: Nacional.hr

Izbornik