Povoljnija zakupnina gradskih poslovnih prostora


070079_a56d66f5ac8897685bd3U srijedu je održan sastanak Vijeća udruga grada Knina na kojem se govorilo o zakupu poslovnih prostora za djelatnosti od posebnog interesa za Grad Knin, te o visini zakupnine poslovnih prostora za nevladine udruge. Zamjenik gradonačelnice Nikola Blažević, rekao je da Grad Knin ima 67 prostora koji su stavljeni pod poseban režim upravljanja, a kojima početna cijena iznosi 20 posto komercijalne zakupnine.

Zamjenik gradonačelnice Nikola Blažević, kao predstavnik Grada rekao je da Grad Knin ima 67 prostora koji su stavljeni pod poseban režim upravljanja, a kojima početna cijena iznosi samo 20 posto komercijalne zakupnine. Grad Knin, napominje Blažević, već je u ovoj godini snizio početne iznose zakupnina za 30 posto, da bi olakšalo rad brojnim nevladinim udrugama, kao i neprofitnim, obrazovnim i sličnim organizacijama.

Ugovoreni zakupi, kaže zamjenik gradonačelnice, ostaju na istoj razini, a na nove ugovore o zakupu primijenit će se niži iznosi plaćanja. Ako, pak neka udruga ili organizacija smatra da su joj sadašnji iznosi previsoki, a ima podmirene sve obveze prema Gradu, može raskinuti ugovor i potpisati ugovor s novim, povoljnijim cijenama.

Inga Kukolj, jedna od predstavnica Vijeća kninskih udruga zadovoljna je ovakvim iznosima zakupa poslovnih prostora, jer su to relativno male svote koje udruge mogu priuštiti:

Primjerice, jedan poslovni prostor koji se prije pola godine plaćao 1800 kuna, po novom načinu plaćanja iznosit će nekoliko stotina kuna, a javni natječaj za zakup poslovnih prostora kreće već od idućeg tjedna, rečeno je na sastanku, koji je oderžan u okviru projekta “Društvo građana – povećanje vidljivosti i utjecaja udruga civilnog društva i građana u procesu donošenja odluka.”

Izvor: HRT Centar Knin

Izbornik