Dinara – Šibenik 0:1


NK DinaraKNIN – Igralište podno Tvrđave. Gledatelja 200. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik). Pomoćnici: Bilušić i Anić-Kaliger.

STRIJELAC: 0:1 – Prijić (83).

DINARA: Milić, L.Amanović, Dilber, Medaković, S.Ercegovac, Manojlović, B.Krvavica, Šamija, Matić, Jurić, Šućur. (Još su igrali: Serdarušić, Stojak, Bogut, N.Marina, Mlikota, Teskera). TRENER: Duje Matić.

ŠIBENIK: Jelić, Duvnjak, Bašić, Pecolaj, Marić, Ilić, Tokić, Španja, Maleš, Blažević, Grubišić. (Još su igrali: Memović, Slavica, Kartelo, Bulat, M.Marina, Šare, Puclin, Perica, Božinović, Maretić, Fuštin, Prijić). TRENER: Damir Petravić.
Nogometaši Šibenika “ukazali” su se na stadionu podno kninske Tvrđave, vjerovali ili ne nakon punih 16-est godina. Pitanje je dali bi se i sada udostojali doći odigrati prijateljsku utakmicu sa Dinarom, klubom iz kojeg crpe veliki broj mladih igrača, da na mjesto direktora kluba nije ustoličen Novica Ljubičić, čovjek širokih obzora koji gradi, a ne ruši mostove.

Premda su gosti iz Krešimirova grada promijenili dvije postave i tri vratara, pobjedonosni pogodak postigli su tek na samom izdisaju utakmice. Naime, Puclin je nabacio u kazneni prostor, a lukavi Prijić je udario loptu polu volejem koja je završila u maloj mreži. Gosti su u prvom dijelu igrali sa “pričuvnom postavom”, u tom su pak dijelu Blažević i Španja zapucali dvije matne prigode. Kninjani su odigrali vrlo dobru utakmicu, ne samo da su pružili snažan otpor momčadi sa Šubićevca, već su i oni imali dvije sjajne situacije za postizanjem pogotka. Kninski igrači su visokim presingom prisilili gostujuću obranu na pogrešku iz koje je Zvonimir Šućur mogao donijeti prednost svojoj momčadi. No, njegov silovit udarac sa svega desetak metara malo iskosa obranio je vratar kluba sa Šubićevca. Šibenčani su u nastavku susreta imali više od igre, ali izuzev postignutog pogotka prva prigodu nisu pripremili. Štoviše, Kninjani su preko Željka Stojaka mogli zabiti, njegov pak udarac otišao je tik uz stativu.

Za Huknet – Ante Livaja

Izbornik