• Naslovna
  • Kultura
  • Nepretenciozni FRK osvojio svojom spontanošću i skrivenom porukom

Nepretenciozni FRK osvojio svojom spontanošću i skrivenom porukom


FRK 9 (15)Završio je i deveti Festival ruralne kulture – FRK, festival koji je poseban po svojoj nepretencioznosti, izostanku klasičnog festivalskog snobizma i robovanja trendovima te spontanom i opuštenom druženju.

Uz sve svoje kvalitete, FRK nam je poslao i skrivenu poruku. A ona kaže kako se s malo novaca, ali sa osviještenom potrebom da se pridonese kvalitetnijem životu zajednice, može puno toga napraviti. Potrebno je samo, kao što su uradili i organizatori FRK-a, odmaknuti se od salonskog facebook virtualnog “aktivizma” i kritiziranja i malo “mrdnuti guzicom” u stvarnom životu te napraviti nešto konkretno i korisno za zajednicu u kojoj živiš.

Nakon brojnih dnevnih događanja, od prezentacije tradicijskih proizvoda na štandovima, preko radionica, igara, vožnji kanuima i penjanja po stijeni, večernji dio festivala bio je obilježen nastupom svjetski cijenjenog mikrotonalnog glazbenika, Kninjanina Jurice Jelića koji je gitarskom izvedbom vlastitih autorskih flamenco skladbi oduševio publiku koja se do kasno u noć nastavila družiti uz chill out glazbu DJ-a Marka Sinobada.

Festival je dobio i jasnu podršku Grada kroz riječi dogradonačelnika Slavena Ivića koji je u svom kratkom pozdravnom govoru najavio da bi naredni, deseti FRK trebao biti poseban i da bi umjesto jednog dana trebao trajati tri ili čak pet dana.

Pogledajte galeriju fotografija.

 

Izbornik