• Naslovna
  • Društvo
  • Predavanje dr. Ante Nazora: Neki mediji ne razumiju uzroke Domovinskog rata

Predavanje dr. Ante Nazora: Neki mediji ne razumiju uzroke Domovinskog rata


Mediji i činjenice o Domovinskom ratu naziv je predavanja koje je u ponedjeljak na kninskom Veleučilištu održao dr. Ante Nazor, povjesničar i hrvatski branitelj te ravnatelj Hrvatskog memorijalnog dokumentacijskog centra Domovinskog rata.

Nazor je u svom predavanju dao naglasak na, kako je rekao, nerazumijevanju uzroka Domovinskog rata od strane nekih hrvatskih novinara.

– Srpski pravni tim u Haagu se koristi poluinformacijama koje kasnije koriste neki mediji u Hrvatskoj. Namjerno nisam rekao – hrvatski mediji. Ti novinari jednostavno nisu upućeni u prave izvore. Sve je započelo 1986. godine Memorandumom SANU-a. Moramo govoriti o uzrocima pa tek onda o posljedicama, a mediji zanemaruju uzroke. Nama znanstvenicima nije teško argumentima pobiti te medije, ali ostaje pitanje ima li načina da se javnosti prenese prava istina – kazao je dr. Nazor.

Predavača Antu Nazora pozdravila je kninska gradonačelnica Josipa Rimac te otkrila kako će Knin uskoro dobiti stalni muzejski postav Oluje.

– Stalni postav Oluje bit će gotov za 20. obljetnicu Oluje. Bit će mi drago da Ante Nazor bude i jedan od koautora tog postava – kazala je kninska gradonačelnica.

Predavanje “Mediji i činjenice o Domovinskom ratu” te promociju izdavaštva Hrvatskog memorijalnog dokumentacijskog centra Domovinskog rata organizirala je Narodna knjižnica Knin.

Izbornik