• Naslovna
  • Kultura
  • Održano III. Pjesničko sjelo u čast don Jurja Gospodnetića

Održano III. Pjesničko sjelo u čast don Jurja Gospodnetića


Na Vidikovcu u Koritima je u okviru Kulturno vjerske manifestacije „Dani sv. Ilije 2014“ održano treće Pjesničko sijelo u čast don Jurja Gospodnetića.

Pred publikom na otvorenom Pjesničku večer posvećenu don Juraju Gospodnetiću otvorio je ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije Petar Galić.

Pjesničko druženje vodio je je Tomislav Sarić Obljajski, predsjednik Udruge za očuvanje povijesne i kulturne baštine Hrvata Bosanskog Grahova „Dinara-Ponare“ iz Zagreba koja je uz udrugu „Don Juraj Gospodnetić“ iz Bosanskog Grahova bila organizator ovogodišnje manifestacije „Dani sv. Ilije“.

Uz Petra Vulića (Split) na pjesničkom druženju sudjelovali su Tomislav Marijan  Bilosnić (Zadar), Ružica Soldo (Široki Brijeg), Anita Martinac (Mostar) i Ante Nadomir Tadić Šutra (Knin), a učenica Anđela Rajić pročitala pjesmu Danke Zelić iz Bosanskog Grahova.

U okviru Pjesničkog sijela proveden je natječaj za odabir najboljih literarnih radova za učenike od 6. do 9. razreda osnovnih škola županije na temu „Pozvan stvarati bolji svijet“. Prvo mjesto osvojio je Robert Lekić iz Glamoča, drugo mjesto osvojio je Franjo Zeko iz Drvara, a treće Katarina Sučić iz Tomislavgrada. Natječaj je vodila učiteljica Marina Perković iz OŠ “Grahovo“, a uz nju su u prosudbenom povjerenstvu sudjelovali Fabijan Lovrić, pjesnik iz Knina i Tomislav Sarić Obljajski.

Od političkih dužnosnika, uz ministra prosvjete Petra Galića, manifestaciji su nazočili i načelnik Općine Grude, Ljubo Grizelj te predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Bosanskog Grahova, Krešimir Sarić.

 

Izbornik