USKOK pokrenuo istragu protiv Josipe Rimac


060766_8be47cefdac24987be14Izvor: HRT

Na temelju kaznene prijave policije USKOK počinje istragu protiv kninske gradonačelnice i još dvije osobe zbog protuzakonitog stjecanja vlasništva nad stambenim prostorom, piše HRT.

USKOK je, na temelju kaznene prijave koju je podnio PNUSKOK, donio rješenje o provođenju istrage protiv troje hrvatskih državljana (1969., 1980., 1974.) zbog osnovane sumnje na činjenje kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti te poticanja na zloporabu položaja i ovlasti navodi se na službenim stranicama Državnog odvjetništva, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a prenosi HRT.

Osnovano se sumnja da je, na traženje drugookrivljene gradonačelnice Grada Knina i njezinog supruga, trećeokrivljenika, a kako bi im omogućila protuzakonito stjecanje vlasništva nad stambenim prostorom znatno veće površine od one koja bi njihovoj obitelji pripadala po Zakonu o području posebne državne skrbi i Zakonu o obnovi, prvookrivljenica kao ravnateljica Uprave  za područja posebne državne skrbi Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva od sredine 2008. do kraja 2009. godine u Zagrebu, poduzela sve potrebne radnje za realizaciju tog dogovora.

Prvookrivljenica je podređenoj službenici naložila da sačini ugovor o darivanju kojim je obitelji gradonačelnice Grada Knina osim stambenog prostora površine 126,28 m2 omogućeno neosnovano stjecanje vlasništva nad još dvije etažirane stambene jedinice u istoj kući, površine 128,68 m2, čime im je na štetu državnog proračuna pribavljena nepripadna imovinska koristi od najmanje 548.000 kuna, stoji u objavi.

Odvjetnik gradonačelnice Željko Gulišija uložio je žalbu na riješenje o provođenju istrage koje je donio USKOK. O toj žalbi odlučuje sudac istrage, a Gulišija je za HRT kazao kako po žalbi očekuje pozitivno rješenje.

HDZ nije želio kometirati pokretanje istrage protiv gradonačelnice Knina Josipe Rimac (HDZ), a kako se u stranci neslužbeno doznaje, ne žele sudjelovati u igrokazu Ranka Ostojića, piše HRT.

Izbornik