• Naslovna
  • Društvo
  • Galerija fotografija: Održan sajam na staroj pijaci, otvorena biciklistička staza, održano predavanje o H. Požaru

Galerija fotografija: Održan sajam na staroj pijaci, otvorena biciklistička staza, održano predavanje o H. Požaru


Na prekrasnoj, staroj kninskoj pijaci, pod debelim hladom stoljetnih stabala, održan je Sajam tradicijskih proizvoda.

Nakon sajma, želja je, vjerujem svima koji su se tamo zatekli, da stara pijaca oživi. Ovaj vizualno prekrasni komadić staroga grada ima i svoju bogatu povijest. Do početka 20. stoljeća bio je to glavni kninski trg, a donedavno i glavna kninska pijaca.

Uglavnom puno ljepše i ugodnije mjesto od betona nove tržnice. A oživljavanjem stare pijace oživio bi i stari dio grada.

Danas je otvorena i novouređena pješačko-biciklistička staza od Marunuše (skretanje prije Atlagića mosta) do Sastavaka (ušće Butižnice u Krku) sa postavljenim klupama uz Krku i dalje uz Butižnicu. Preporučujemo da se prošetate ili biciklom provozate uz dosita lijepi prirodni ambijent nadomak grada.

Na kninskom Veleučilištu je u organizaciji Narodne knjižnice Knin održano predavanje “Akademik Hrvoje Požar u hrvatskoj energetici”. Poučno i zanimljivo predavanje o ovom čuvenom Kninjaninu, velikanu energetike i moderne sveučilišne nastave te najvećem enciklopedistu iz tehničkih znanosti na ovim prostorima, održao je ravnatelj Energetskog instituta Hrvoje Požar, dr. Goran Granić.

Izbornik