• Naslovna
  • Kultura
  • Sutra (četvrtak) – predavanje o H. Požaru, festival Cest is d’ Best, sajam na staroj pijaci, otvaranje biciklističke staze i gledanje utakmice na trgu

Sutra (četvrtak) – predavanje o H. Požaru, festival Cest is d’ Best, sajam na staroj pijaci, otvaranje biciklističke staze i gledanje utakmice na trgu


Sutrašnji dan (četvrtak) u Kninu bit će prebogat događanjima. Tako nas u četvrtak očekuju predavanje o Hrvoju Požaru, sjajni ulični festival Cest is the Best, sajam na staroj pijaci, otvaranje prekrasne biciklističko-pješačke staze  i gledanje utakmice Brazil – Hrvatska na trgu.

1203Narodna knjižnica Knin organizira u 11 sati u svečanoj dvorani kninskog Veleučilišta predavanje dr. Gorana Granića “Akademik Hrvoje Požar u hrvatskoj energetici”. Predavanje o ovom čuvenom Kninjaninu, velikanu energetike i moderne sveučilišne nastave održat će ravnatelj Energetskog instituta Hrvoje Požar, dr. Goran Granić.

Prethodno, u 8.30 ujutro na staroj pijaci (kod crkve sv. Ante) održat će se Sajam tradicijskih proizvoda. Organizatori su Grad Knin i kninska Turistička zajednica.

U 9 ujutro će se na Marunuši otvoriti novouređena biciklističko-pješačka staza. Ova prekrasna staza kroz prirodu vodi od Marunuše (skretanje prije Atlagića mosta) do Sastavaka (ušće Butižnice u Krku). Organizator je Grad Knin.

U 18 sati će se na Trgu Ante Starčevića održati sjajni ulični festival Cest is d’ Best i bit će to prilika da se cijeli Knin preseli na ulicu, odnosno na glavni trg.

Moći ćete redom pogledati: predstavu “Klaun Ludek“, interaktivnu klaunovsko žonglersku predstavu „Šašavo Šalabajzanje“, predstavu „Razbibriga“, zatim interaktivnu cirkusku predstavu sa elementima Hula hoopa, Equilibrizma i Žongliranja „Kesten i čarobna Šeflja“ te predstavu „Kam HRAM“. Nastupit će i “MeliMelo“ – Akrobatski duet na svili i akro ringu te kotaču + konstrukciji + kombiju. Kninjanima će se predstaviti i „Vatreni VrtiLeti“ – Žonglerski trio sa vatrom, a zasvirat će i grupa “Sick swing orchestra“. Organizator je Grad Knin.

Nakon festivala, na trgu će se u 20 sati organizirati izravni prijenos svečanog otvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva te utakmice Brazil – Hrvatska. Organizatori su Grad Knin i MK Stormriders.


Izbornik