• Naslovna
  • Politika
  • Bivši TVIK-ovac Frane Kopilaš: Zašto naša tužba stoji u ladici?

Bivši TVIK-ovac Frane Kopilaš: Zašto naša tužba stoji u ladici?


Frane Kopilaš

Jedan od bivših tvikovaca Frane Kopilaš, koji je potkraj prošle godine u ime grupe od 55 bivših radnika TVIK-a podnio tužbu protiv novog vlasnika kninske tvornice vijaka zbog nepodmirenih radničkih potraživanja, nastalih prije preuzimanja tvornice od strane DIV-a, u iznosu većem od pet milijuna kuna (14 plaća i otpremnine), obratio se javnosti s pitanjem zašto njegova tužba još stoji u ladici.

– Naš predmet je na sudu od studenoga prošle godine, dakle već pola godine. Pitam javno, zašto se po tom pitanju ništa ne radi i zašto se naša tužba drži u ladici? – pita se Kopilaš koji tvrdi da je od političara, najprije uoči parlamentarnih izbora, pa onda i uoči aktualnih lokalnih izbora, doživio nevjerojatno „vozanje“ s pustim obećanjima u zamjenu za podršku na izborima, da bi ih ti isti političari nakon izbora opet ostavili na cjedilu.

– Uoči parlamentarnih izbora krajem 2011. godine obilazili su nas predstavnici tadašnje oporbe iz SDP-a i HNS-a i bili su sa mnom osobno obećavajući da će, kad dođu na vlast, promptno riješiti naše potraživanje. Kada su došli na vlast, ne samo da naša potraživanja nisu riješili, nego su ustvrdili kako s nama o tome nisu ni razgovarali niti su nam išta obećali. Onda su uoči ovih lokalnih izbora opet dolazili predstavnici lokalnog SDP-a i obećavali nam pomoć. No, evo sada su nam opet ti isti ljudi kazali da ne mogu stati iza nas – obratio se javnosti Frane Kopilaš.

Inače, nakon privatizacije TVIK-a prije 10 godina ukupno je 102 radnika dobilo otkaz kao tehnološki višak. Njih 55-oro traže potraživanja nastala prije preuzimanja tvornice.

 

Izbornik