• Naslovna
  • Sport
  • Tradicionalni susreti prijateljskih gradova: Kninjani kavaliri, ali pehar nisu dali

Tradicionalni susreti prijateljskih gradova: Kninjani kavaliri, ali pehar nisu dali


Piše: Ante Livaja

Zvonimirov grad bio je domaćin tradicionalnih malonogometnih susreta šest prijateljskih gradova. Bili su tu između ostalih predstavnici Zagreba, Vinkovaca, Kupresa, Uskoplja i austrijskog Linza. Sve je zapravo počelo spontano, na razini druženja triju veliki prijatelja Drage Tokmakčije, Vine Grubeše i Slavena Petričevića, a preraslo u pravo sportsko druženje kao u “dobra stara vremena”. Kolika je pak dana važnost ovim 4.susretima najbolje svjedoči činjenica da su čelnici Knina ovu priredbu uvrstili u službeni protokol događanja povodu Dana grada Knina i blagdana Svetog Ante.

Kninjani su svoje prijatelje ugostili, kako to i dolikuje, na najvišoj razini, sve do trenutka dok se nisu suočili na parketu. Pokazali su im sve znamenitosti Zvonimirova grada, a napose svi oni su se, koji je još uvijek nisu posjetili, oduševili kninskom Tvrđavom.

Premda su susreti i sam malonogometni turnir predviđeni da proteknu u revijalnom karakteru, na samom parketu bogme nije bilo tako. Nitko nije polagao “oružje” prije borbe, naravno da nije bilo grubosti, ali svi su htjeli pobijediti, što zapravo i jest sportski. Inače, ekipe su bile podijeljene u dvije skupine, a igralo se svatko sa svakim, da bi na koncu razigravali za konačan poredak po učinku u skupinama. Niz dvoboja bilo je posve zanimljivo, a finalni sraz bio je prava poslastica. Sastav iz Uskoplja ostavio je izvanredan dojam i da su na kraju osvojili pobjednički pehar, po prikazanoj igri i stvorenim prigodama, ne bi bilo ne zasluženo, ali na koncu igra se za golove a ne prigode. Premda je ovo bio veteranski sraz igrom, tempom i žestinom utakmica je zavrijedila visoku ocjenu pa gotovo na prvoligaškoj haklerskoj razini.

Sve utakmice sudile su Jelena Pejković i Antonija Grbavac, sutkinje iz Splita odnosno Prološca. Ova potonja izazvala je prave ovacije kada je sjedeći na stolici počela žonglirati i nije znala stati.

Postignuti rezultati:
Skupina – A; Knin – Linz 4:0, Kupres – Linz 1:3, Knin – Kupres 3:0.
Skupina – B; Zagreb – Uskoplje 1:3, Vinkovci – Uskoplje 1:7, Zagreb – Vinkovci 6:2.
Susret za 5.mjesto: Vinkovci – Kupres 3:2.
Susret za 3.mjesto: Zagreb – Linz 3:1.
Finale: Knin – Uskoplje 4:2 (Strunje 2, Vrdoljak – Arežina, Lučić).

Izbornik