• Naslovna
  • Kultura
  • Arijana Čulina predstavila u knjižnici svoj književni opus

Arijana Čulina predstavila u knjižnici svoj književni opus


Arijana Čulina za Noć knjige u knjižnici dotakla se svega po malo, od svog Drniškog porijekla, života i rada u Splitu, do književnog stvaralaštva.

Prilikom dolaska u Knin prošla je krajem za koje je vežu uspomene iz mladosti, a kaže rijetko ima priliku tu proći i doći jer puna je obveza. Kad bi i stigla kad glumi, piše, slika, pjeva i sve to radi sjajno.

Čuli smo i nekoliko priča iz najnovije knjige “Dva puta u pet minuta” koja je izuzetno duhovita. Sve u životu možeš naučiti ali duhovitost ili imaš ili nemaš kazala je gošća knjižnice koja često nastupa i kao stand up komičarka.

Prisjetili smo se kroz pitanja iz publike i projekata poput “Glamour Caffea” i Goge Bjondine koja nas je uveseljavala prije više od dvadeset godina preko tv ekrana, kao i uloge Milijane iz popularne humoristične serije “Đekna još nije umrla , a ka’ će ne znamo” koju dobro pamte nešto stariji.

Arijana rado čita klasike i ipak je malo povučenija privatno nego bi se dalo naslutiti, a naša je preporuka svakako čitajte knjige ove rijetko duhovite nagrađivane književnice i glumice.

Tekst i foto: FB Narodna knjižnica – Knin/Ana Šimić Sunko

Izbornik