• Naslovna
  • Sport
  • Prvi seniorski uspjeh Matee Jelić: Bronca u Austriji i bodovi za Olimpijadu u Rio de Janeiru

Prvi seniorski uspjeh Matee Jelić: Bronca u Austriji i bodovi za Olimpijadu u Rio de Janeiru


Nakon što je prije dva mjeseca postala svjetska juniorska prvakinja i izborila nastup na Olimpijskim igrama mladih, članica Taekwondo kluba DIV Knin, Matea Jelić ostvarila je svoj prvi uspjeh u seniorskoj konkurenciji osvojivši brončanu medalju na jakom „Austrian Openu 2014“, turniru iz najjače, G1 serije na kojem se prikupljaju bodovi za odlazak na slijedeće Olimpijske igre u Rio de Janeiru, 2016. godine.

Brončanu medalju, prve bodove na seniorskoj WTF rang ljestvici te bodove za odlazak na Olimpijadu u Rio de Janeiru, Matea je osvojila u austrijskom Innsbrucku, na turniru na kojem su nastupila 1703 natjecatelja iz 40 zemalja.

Nastupivši u kategoriji do 67 kg, Matea je u prvom kolu pobijedila predstavnicu Australije Men Nicole zlatnim bodom, u drugom kolu svladala je nositeljicu Alvarado Katherine iz Kostarike rezultatom 2:0, a u trećem kolu bila je bolja od Arnoldt Alexis iz Argentine rezultatom 10:0.

U borbi za odlazak u finale presudilli su dugogodišnje seniorsko iskustvo slovenske olimpijke Anić Franke te očigledna greška sudaca koji nisu registrirali četiri boda Matei za pogodak u glavu iz okreta, a koji su uvelike mogli promijeniti cijeli tijek meča.

Čestitamo na velikom uspjehu

Izbornik