Gradsko vijeće: Knin pristupa osnivanju županijske Zračne luke


Komunalno se bori s financijskim gubicima i s gubicima vode

Komunalno poduzeće Knin prošle godine je imalo 886 tisuća kuna gubitka, a razlog je, kako su naglasili iz Komunalca, povećanje cijene električne energije.

Komunalac ima problema i s gubicima vode. Od dva milijuna kubika zahvaćene vode prošle godine fakturirano je samo 600 tisuća kubika.

Stoga poduzeće kreće u projekt u kojem će se uspostaviti 20 zona s mjernom opremom koja će mjeriti protok i tlak, a koja će se nadzirati daljinski. Na taj način smanjit će se gubici, istaknuli su iz Komunalnog poduzeća čiji je izvještaj danas usvojilo Gradsko vijeće.

Odlagalište Mala Promina u funkciji do 2025. godine

Gradsko vijeće usvojilo je i izvještaj Čistoće i zelenila koje je prošle godine imalo dobit od 167 tisuća kuna.

Direktor Čistoće Ivan Mesić izvijestio je da je popunjeno pola kapaciteta odlagališta Mala Promina i da će se tamo otpad odlagati do 2025. godine nakon čega će se voziti na Bikarac što će utjecati na cijenu usluge.

Aerodrom u Šibensko-kninskoj županiji

Vijećnici su usvojii i odluku o pristupanju Grada Knina osnivanju trgovačkog društva Zračna luka Srce Dalmacije.

Grad Knin će u vlasničkoj strukturi ovog aerodroma koji će se nalaziti u Šibensko-kninskoj županiji imati udio od 4 posto (Država 55%, Županija 20%, Šibenik 8%, Vodice 6%, Drniš 5% i Skradin 2%).

Izmjene GUP-a

Gradsko vijeće usvojilo je i odluku o izradi izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Knina.

Razlog je veliki broj zahtjeva pravnih i fizičkih osoba koji za cilj imaju izgradnju stambenih objekata ili pokretanje gospodarskih aktivnosti na području Knina.

I. Š.

Izbornik