• Naslovna
  • Društvo
  • Volonteri Generali osiguranja obojali ogradu, zidove i klupe kninskog vrtića

Volonteri Generali osiguranja obojali ogradu, zidove i klupe kninskog vrtića


Volonteri Generali osiguranja obojali su danas ogradu, zidove i klupe kninskog Dječjeg vrtića “Cvrčak”.

Više o samoj akciji kazala nam je voditeljica Kontakt centra i programme manager Generali osiguranja za The Human Safety Net Hrvatska, Marijana Vrčković.

Možete li nam reći što je točno The Human Safety Net, gdje i kako djelujete?
Riječ je o inicijativi Generali grupe kojom se pomaže poboljšati uvjete zajednica, posebice tamo gdje je najpotrebnije. Tijekom lipnja brojni zaposlenici i volonteri iz 25 zemalja pokrenuli su razne izazove i prikupljaju donacije za pomoć najpotrebitijima. Ove godine obilježavamo treće izdanje Globalnog izazova gdje nam je cilj urediti dječje vrtiće u Hrvatskoj – u Splitu, Hrvatskoj Kostajnici, Rovinju, Čakovcu, Osijeku i Kninu. Prilikom sudjelovanja u izazovu prikupljamo donacije za organiziranje četverodnevnog obiteljsko-edukativnog izleta prvenstveno za samohrane majke ili očeve koji djecu odgajaju u zahtjevnijim uvjetima, ujedno i korisnike programa Centra za podršku roditeljstvu Rastimo zajedno.

Kako surađujete s Centrom Rastimo zajedno?
Centar za podršku roditeljstvu Rastimo zajedno je lokalni partner inicijative The Human Safety Net u Hrvatskoj, a posvećeni su poboljšanju dobrobiti i razvoja djece rane dobi te podršci roditeljima u zahtjevnijim životnim okolnostima. Svoje programe provode u vrtićima i obiteljskim centrima, a njihov trud i rad izuzetno cijenimo te im na ovaj način dajemo podršku.

Zašto ste se odlučili odabrati Knin kao dio Globalnog izazova?
Odluka da Knin bude jedan od gradova u kojima želimo poboljšati uvjete zajednice nije bila teška. Ovdje imamo volontere i vrlo angažiranog ambasadora, gospodina Ćapina, koji je dao prijedlog da se, između ostaloga, fokusiramo i na vrtić u Kninu. Budući da zaista slušamo naše ljude i vjerujemo da znaju kakvo je stanje u zajednici kojoj djeluju, bili smo
sigurni da Knin mora biti jedna od „postaja“ našeg Globalnog izazova. Ovaj mjesec naši su volonteri obnovili vrtiće u Splitu, Hrvatskoj Kostajnici, Rovinju i Čakovcu. Šlag na kraju bit će rad na vrtićima u Osijeku i Kninu, što nas izuzetno raduje. Čvrsto vjerujemo da radimo dobru stvar te da ćemo na ovaj način bar malo pridonijeti poboljšanju uvjeta u kojima djeca provode većinu dana. Dojmovi svih naših volontera do sada su bili izuzetno pozitivni, što nam daje „vjetar u leđa“. No, najveća nagrada svima nama je svakako dječji osmijeh – voljeli bismo da tako i ostane, te da mališani stiču nova prijateljstva i stvaraju uspomene u uvjetima kakve zaslužuju.

Izbornik