Stari prostor knjižnice opremljen binom i stolicama za kazališne predstave


Narodna knjižnica – Knin realizirala je projekt opremanja starog prostora knjižnice u Krešimirovoj 30, u podrumu zgrade stare gimnazije odnosno zgrade Veleučilišta – binom i stolicama za kazališne predstave.

Kupljeni su bina veličine 16 metara četvornih s dvoje stepenica te 84 konferencijske stolice, a ukupna vrijednost kupljenog inventara je 7.494,52 eura.

Visina bine je 60 cm, a može se po potrebi dodatno povisiti na 1 metar.

Na ovaj način dobio se intimni kazališno-scenski prostor idealan za manje kazališne predstave za odrasle i djecu s kapacitetom od 84 sjedeća mjesta.

Kazališne predstave, predstavljanja knjiga, koncerte klasične glazbe i slična događanja će tu, osim knjižnice, organizirati i osnivač knjižnice i vlasnik prostora – Grad Knin, ali i druge zainteresirane kninske ustanove i udruge.

Narodnoj knjižnici – Knin prošao je projekt na natječaju Ministarstva kulture i medija te je za ovu svrhu Ministarstvo uplatilo 3.981,68 EUR.

Knjižnica je iz svog proračuna izdvojila iznos od 1.951,51 EUR koji je prvim ovogodišnjim rebalansom osigurao Grad Knin te još 354,00 EUR vlastitih proračunskih sredstava.

Za potrebe realizacije ovog projekta, Turistička zajednica grada Knina donirala je knjižnici 642,00 EUR, a Pučko otvoreno učilište Knin 565,25 EUR.

Ove jeseni knjižnica će ponovno aplicirati projektni prijedlog prema Ministarstvu kulture kako bi nabavila kazališnu rasvjetu i razglas.

Izbornik