• Naslovna
  • Društvo
  • 10. Tjedan zajedništva i solidarnosti s Crkvom i Hrvatima u BiH

10. Tjedan zajedništva i solidarnosti s Crkvom i Hrvatima u BiH


Piše: Barbara Alilović

Ove nedjelje nakon večernje mise u dvorani Studentskog doma fra Lujo Marun u Kninu prikazat će se dramska predstava STADLER čime započinje ovogodišnji tjedan zajedništva i solidarnosti s Crkvom i Hrvatima u BiH.

Pod vodstvom redatelja i dramaturga Ante Bilića, predstavu izvode članovi Hrvatskog amaterskog kazališta Travnik. Mladi glumci, iako mahom amateri, vješto će ovom moderno-koreografskom poetskom dramom, govorom, glazbom, scenografijom i kostimografijom, uprizoriti Stadlera iz njegova djetinjstva, te godina pastirske službe u Crkvi vrhbosanskoj.

Svjedočite uprizorenju nadbiskupa Stadlera iz njegovih dječačkih dana i iz godina obnašanja službe pastira Crkve vrhbosanske tijekom kojih je, zajedno sa stoljetnim čuvarima svjetla kršćanske vjere na prostorima BiH i šire – franjevcima Provincije Bosne Srebrene, zatim redovnicima i redovnicama raznih družbi i kasnije dijecezanskim svećenicima uspio izgraditi brojne crkve i crkvena zdanja te voditi Božji puk Kristovim putem u teškim vremenima.


U predstavi se ističe Stadlerovo širenje pobožnosti Presvetom Srcu Isusovu, štovanja Blažene Djevice Marije i Sv. Josipa, a prikazano je i njegovo utemeljenje sestara Služavki Malog Isusa te citirana neka od brojnih pisama kojima ih je očinski usmjeravao u njihovu životu i radu. Istaknuta je i Stadlerova ljubav prema siromasima i davanje mudrih savjeta svećenicima, te brojne druge zanimljivosti za koje niste znali.


Ulaz je slobodan za sve, a svojim dobrovoljnim prilogom možete podržati obnovu Katoličkog školskog centra Petar Barbarić Travnik.


Pozivamo Vas na ovu predstavu osobno i kao predstavnika vašeg medija, te Vas molimo za objavu.

Izbornik