Usvojen gradski proračun za 2023.; Ante Šimić izabran za ravnatelja Kninskog muzeja


Kninsko Gradsko vijeće usvojilo je danas proračun za 2023. godinu u iznosu od 19,9 milijuna eura.

Ukupni prihodi i primici za 2023. planirani su u iznosu od 17,6 milijuna eura, a rashodi i izdaci u iznosu od 19,9 milijuna.

Razlika od 2,3 milijuna podmirit će se prenesenim viškom od financijske imovine, odnosno od neutrošenih kredita ostvarenih u 2022. godini i to u iznosu od 1,85 milijuna te iznosom od 400 tisuća eura koji se odnosi na planirani višak poslovanja iz 2022. godine. Ostatak od 50 tisuća kuna namirit će se planiranim viškovima proračunskih korisnika, pojasnila je predstavljajući proračun privremena pročelnica za financije Romana Stanić.

Danas je usvojen i treći ovogodišnji rebalans. Prihodi su smanjeni za 33,7 milijuna kuna, a to se odnosi na prihode iz proračuna za financiranje EU projekata te prihode iz EU za iste projekte.

Amandmanom na rebalans preusmjereno je 1,6 milijuna kuna s pozicije interpretacijskog centra na tvrđavi na poziciju uređenja Poduzetničkog centra.

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća izabran je novi ravnatelj Kninskog muzeja. Tu dužnost će naredne četiri godine obavljati Ante Šimić koji je zadnje dvije godine bio v.d. ravnatelja.

Vijeće je usvojilo i izmjene i dopune Prostornog plana koje se tiču izmještanja pročišćivača kod Orašnice i uređenja ugostiteljskog objekta na Krčiću.

Na današnjoj sjednici smo doznali i zašto kasni gradnja mosta preko Butižnice u Raškovićima. Razlog su loše karakteristike tla zbog kojih je rađen dodatni elaborat te mijenjan projekt. Most će, rečeno je, biti gotov 2023. godine.

Tekst i foto: I. Š.

Izbornik