• Naslovna
  • Društvo
  • Volonterski centar „Iskra“ Udruge Zvonimir traži volontere

Volonterski centar „Iskra“ Udruge Zvonimir traži volontere


Zbog povećane potražnje za pomoći i podrškom, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba 1. listopada Udruga ZvoniMir organizirati će i provoditi niz volonterskih akcija usmjerenih starijim osobama u okolici Knina te pozivamo sve ljude dobre volje da se uključe, daju svoj doprinos i zajedno s nama donesu našim starima osmijeh na lice.

Svim volonterima biti će osiguran prijevoz i marenda, a mogu zatražiti i potvrdu o volontiranju. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na broj telefona 095/380 91 11, putem e-maila zvonimir@zvonimir.hr kao i preko naše web stranice Volonterskog centra Iskra https://volonterski-centar-iskra.com/.

Volonterske aktivnosti provode se u sklopu dvogodišnjeg volonterskog programa „Budi nekome Iskra“ financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Glavni cilj ovog projekta je kontinuirani razvoj i sustavno jačanje volonterstva na ovim područjima, povećanje broja volontera i volonterskih akcija kroz korisne edukacije te promocija volonterstva, posebno među mladim osobama.

Do sada smo realizirali mnogobrojne volonterske akcije koje su uključivale rad sa starim i nemoćnim osobama, djecom i mladima, uređivali smo okoliš, a provodili smo i akcije kriznog volontiranja povodom pandemije i potresa te se redovno uključujemo u akcije kojima sudjelujemo u kampanji „Hrvatska volontira“. Osim volonterskih akcija, provodimo brojne edukacije za učenike srednjih škola i koordinatore volontera na temu volonterstva, nudimo pomoć u učenju učenicima OŠ Kistanje, a u istoimenoj školi osnovali smo i školski volonterski klub.

Udruga ZvoniMir dio je Mreže volonterskih centara, usko surađuje sa Hrvatskim centrom za razvoj volonterstva, kao i drugim regionalnim i lokalnim volonterskim centrima na državnoj razini te je ponosna vlasnica Oznake kvalitete za volonterske centre o ispunjenosti standarda kvalitete za volonterske centre.

Izbornik